1-1-e1669908198824-png
40258513_wm-8828212-9812642-jpg

PR i kërkon falje emigrantit që u sulmua pa arsye

"Asgjë nuk e justifikon sulmin që pësoi dhe unë i kërkova falje," u tha presidenti gazetarëve në Olhão pas një takimi të shkurtër me dy emigrantë të sulmuar ditët e fundit, njëri prej të cilëve u sulmua më 25 janar.

Kreu i Shtetit këmbënguli se "asgjë nuk e justifikon këtë lloj trajtimi çnjerëzor, jodemokratik dhe kriminal, i cili nuk mund të pranohet në shoqërinë portugeze".

Marcelo Rebelo de Sousa mirëpriti që personi në fjalë "tashmë ka një numër identifikimi tatimor" dhe "tani mund të punojë në një mënyrë të pasigurt", por paralajmëroi se "ai ka ende probleme shëndetësore" dhe se duhet të shërohet.

"Tani për tani, Dhoma [e Olhão] ai do të kujdeset për inkuadrimin në aspektin e veprimit social dhe, nga ana tjetër, ai është i disponueshëm për të punuar si në restaurim ashtu edhe në ndërtime civile," tha kreu i shtetit.

Sot në mëngjes, Marcelo Rebelo de Sousa mbajti një leksion për studentët e Escola Secundária Dr. Francisco Fernandes Lopes, në Olhão, përpara takimit me emigrantin e sulmuar.

Presidenti i Republikës mbrojti se portugezët kanë "detyrimin për të kuptuar më mirë" atë që ndjejnë emigrantët kur mbërrijnë në vend, pasi Portugalia është tradicionalisht një vend emigrantësh.

“Ne kemi detyrimin të kuptojmë më mirë, sepse vendet e tjera evropiane nuk kanë traditë emigracioni. Si nuk e kuptojmë se çfarë ndjejnë të tjerët këtu? pyeti Marcelo Rebelo de Sousa në një klasë me nxënës të shkollave të mesme, disa ditë pasi u bënë publike sulmet ndaj emigrantit nepalez nga një grup të rinjsh nga ai qytet.

Duke shoqëruar Marcelo Rebelo de Sousa-n, kryetari i bashkisë së Olhão, António Miguel Pina, konfirmoi se këshilli i qytetit "do ta shoqërojë" këtë emigrant, veçanërisht në kërkimin e një pune, pasi ishte shëruar fizikisht nga agresioni që pësoi si viktimë.

Nga ana tjetër, António Miguel Pina, ishte i bindur se ishte "një rast i izoluar i një grupi të rinjsh", pa "ndonjë perceptim pasigurie në bashki" dhe as shqetësim për ekzistencën e "një qëndrimi të përgjithësuar neverie ndaj emigrantëve. “.

Kryebashkiaku do të donte gjithashtu të dinte se çfarë po ndodh nga perspektiva e shëndetit mendor të të rinjve.

"Me sa dimë, ata nuk janë shumë të varfër nga pikëpamja ekonomike, ata vijnë nga familje pak a shumë të strukturuara, gjë që na bën të besojmë se është një përzierje e kënaqësisë dhe ekzaltimit të zemërimit të tyre," tha António Miguel. . Pina, duke shtuar se "duhet të di se çfarë po ndodh nga këndvështrimi i shëndetit mendor" të shkelësve të rinj dhe nëse ka "më shumë çështje të fshehura".

Një grup të rinjsh sulmuan emigrantin nepalez më 25 janar, rasti u bë i ditur pas një videoje të shpërndarë në rrjetet sociale, ku emigranti shfaqet i shtrirë në tokë, në pozicion mbrojtës, duke u përpjekur të mbrohet nga goditjet, grushtet dhe goditjet me grushta dhe rrahje nga sulmuesit, fytyrat e të cilëve nuk u duken qartë për shkak se janë të veshur me kapuç.

Sulmet ndaj emigrantit po hetohen nga PSP dhe Ministri i Administratës së Brendshme José Luís Carneiro tha të shtunën se "një bërthamë e njerëzve që ishin pjesë e këtij grupi që sulmoi nga barbaria" qytetari u identifikua, duke shtuar se PSP duhet të ndërmarrë hapa. në bashkëpunim me prokurorinë publike për të mbledhur informacione që do të lejojnë që autorët e sulmit të mbajnë përgjegjësi.

Ministri i Brendshëm shtoi gjithashtu se PSP ka zbuluar “rrethana të tjera të barasvlershme me ato që kanë ndodhur me këtë të ri”, duke theksuar se hetimet janë në “fazë të avancuar”.

Krahas sulmeve të përsëritura, grupi i ka vjedhur edhe çantën e shpinës së viktimës, e cila nuk ka bërë denoncim, pasi i lutej që të mos sulmonin dhe të paktën t'i kthenin dokumentet që mbante në çantën e shpinës.

Hetimi po përpiqet gjithashtu të përcaktojë se sa elementë përbënin grupin dhe përfshirjen e secilit prej tyre në krimet e kryera.

FPB (MAD) // JPS

Fundi i Luzës

Artikujt e fundit