1-1-e1669908198824-png
Pse të mësoni portugalisht?

Pse të mësoni portugalisht?

Dëshironi të mësoni një gjuhë të re dhe portugalishtja ju bën të dëshironi? Ka shumë arsye që mund t'ju inkurajojnë të mësoni portugalisht, një gjuhë unike, e cila mund t'ju lejojë të bëni zbulime të mëdha. Nëse ende hezitoni për këtë temë, ne do të ndajmë menjëherë me ju 8 arsye të mira për të filluar të mësoni portugalisht. Eshte rradha jote !

1. Portugeze, një gjuhë e folur në kontinente të ndryshme

Para së gjithash, portugalishtja, megjithëse nuk është një gjuhë aq e zakonshme sa anglishtja apo spanjishtja, është një gjuhë që mund të gjendet në kontinente të ndryshme. Një pazar i vërtetë nëse ju pëlqen të udhëtoni! Në të vërtetë, portugalishtja flitet natyrisht në Portugali, por edhe në Brésil, në Afrikë me kapele jeshile ose Mozambik, dhe madje edhe në kontinentin aziatik, veçanërisht në Kinë, për të Makao. Duke mësuar portugalisht, do të jeni në gjendje të zbuloni destinacione të reja, të përhapura në shumë vende në botë.

2. Një gjuhë që ju veçon

Në Francë, portugalishtja është një gjuhë pak e zotëruar, duke zgjedhur këtë gjuhë, do të mund të dalloheni nga gjuhët e tjera të mësuara, duke qenë më shumë anglisht, spanjisht, italisht apo edhe gjermanisht. Nëse jeni duke kërkuar për një punë ose si pjesë e studimeve tuaja, kjo mund të jetë një mënyrë për të dalluar veten nga aplikantët e tjerë.

3. Për të përfituar nga mundësitë e shumta të punës në Brazil

Brazili zë një vend gjithnjë e më të rëndësishëm nga pikëpamja ekonomike dhe aty mund të gjesh shumë mundësi pune, në pozicione interesante. Prandaj, mësimi i portugalishtes mund t'ju lejojë të praktikoni në Brazil, domethënë se vendi ka shumë shkëmbime tregtare me Francën. Për më tepër, vendi ndodhet pikërisht pranë Guyana, me të cilin ndan një kufi.

4. Një gjuhë e lehtë për t'u mësuar për francezët

Një arsye tjetër që mund t'ju bëjë të dëshironi të mësoni portugalisht: është një gjuhë që mund ta mësoni lehtësisht nëse frëngjishtja është gjuha juaj amtare! Portugalishtja ka disa të përbashkëta me frëngjishten, veçanërisht kur bëhet fjalë për rrënjët e gjuhës. Për një mësim të plotë dhe të shpejtë, mund të ndiqni gjithashtu Mësime portugeze në internet, ofruar nga mësues të motivuar dhe të kualifikuar. Është ideale për ju që të mësoni gjuhën shpejt, nga shtëpia, përmes një regjimi argëtues të të mësuarit të përshtatur për të gjithë.

5. Një gjuhë melodioze dhe e këndshme për t'u dëgjuar

Me siguri e keni kuptuar tashmë se portugalishtja është një gjuhë veçanërisht e këndshme për t'u dëgjuar. Kjo gjuhë përfshin shumë tinguj, duke përfshirë tinguj më të rrallë se ata që hasen kur flet frëngjisht ose anglisht, për shembull. Si rrjedhim, shumë njerëzve u duket një gjuhë e zjarrtë, e këndshme për të folur dhe ka shumë nuanca, me të cilat mund të luani si një melodi.

6. Një kulturë e pasur, e cila meriton të zbulohet

Siç mund ta keni lexuar më parë, portugalishtja flitet në shumë vende, të përhapura në mbarë botën. Si rezultat, duke mësuar gjuhën portugeze, do të mund të përfitoni edhe nga zbulimi i kulturave të ndryshme, veçanërisht të pasura. Vetëm në Brazil, zbulimi i gjuhës portugeze mund t'ju bëjë të dëshironi të kënaqeni me samba, ose të zbuloni capoeira, për të mos përmendur të famshmen karnaval i Rios. Portugalia ofron gjithashtu qytete dhe peizazhe shumë të bukura dhe një histori për t'u zbuluar pa vonesë.

7. Një gjuhë që duhet të dini nëse keni ndërmend të lëvizni jashtë vendit

Nëse po mendoni të transferoheni në Portugali, Brazil ose ndonjë vend tjetër ku gjuha zyrtare është portugeze, atëherë mësimi i kësaj gjuhe do të jetë thelbësor. Në të vërtetë, praktika e gjuhës angleze nuk është gjithmonë e mjaftueshme, dhe për t'u vendosur në vend, për të qenë në gjendje të gjesh punë, të bësh miq të rinj duke arritur të kuptosh procedurat administrative që do të kërkohen nga ju, do të jetë njohja e mirë e portugalishtes. kërkohet.

8. Për të pasuruar njohuritë tuaja personale, dhe për t'i vërtetuar vetes se jeni në gjendje të mësoni një gjuhë të re

Së fundi, kur flasim për të mësuar një gjuhë në një mënyrë më të përgjithshme, mund të ngrihen shumë përparësi. Para së gjithash, mësimi i një gjuhe të re është një mënyrë për të pasuruar njohuritë tuaja personale, për të zbuluar një gjuhë, kulturë të re, një mënyrë tjetër të menduari e cila duhet të pasurojë mekanizmat tuaj të të menduarit. 

 

Është gjithashtu një mënyrë për të punuar trurin tuaj, duke mësuar një gjuhë të huaj për të punuar hemisferat e ndryshme të trurit. Një praktikë që ofron për rrjedhojë shumë përfitime, si për kulturën tuaj personale, për udhëtimet tuaja të ardhshme, për ushtrimin e një sporti të ri apo edhe për mërgim në një vend që flet portugalisht. Gjithçka që duhet të bëni është të filloni!

Artikujt e fundit