1-1-e1669908198824-png

Marcelo argumenton se Projektligji i të Drejtave në epokën dixhitale nuk krijon censurë

“Do të ishte serioze nëse shteti bën censurë, madje do të ishte e patolerueshme dhe do të ishte e patolerueshme nëse, edhe nëse nuk e bënte censurën më parë, bënte censurë më pas. Unë kurrë nuk do të miratoja një diplomë të tillë, kam kaluar gjithë jetën time duke mbrojtur lirinë e shtypit, kurrë nuk do ta miratoja atë, "tha Marcelo Rebelo de Sousa.

Kreu i shtetit, i cili foli në përgjigje të gazetarëve, në gjysmë të një shëtitjeje në komunën Câmara de Lobos, në Madeira, shtoi: “Dhe jam i sigurt se parlamenti, i cili nuk ka më demokratë, do të votoja pothuajse njëzëri për një diplomë pa vënë re se atje kishte censurë ”.

Marcelo Rebelo de Sousa nënvizoi se ky ligj vjen "duke ndjekur pozicionet ndërkombëtare në këtë çështje, në veçanti evropiane" dhe u miratua "vetëm me abstenimin e Nismës Liberale", dhe deklaroi se pas votimit në Parlament kishte "një artikull 6e që ngriti disa dyshime ".

Sipas Presidentit të Republikës, "sipas kushteve të nenit 6, mund të mendohet se është shkruar më mirë ose është shkruar më keq, se është më gazmore ose më pak gazmore, por nuk ka censurë".

"Dhe, prandaj, sipas mendimit tim, nuk ka asgjë antikushtetuese. Kështu e kam shpallur. Unë gjithashtu pranoj se jam ngushëlluar nga fakti se të gjitha partitë, praktikisht të gjitha, përveç një deputeti, menduan se kjo nuk ngre asnjë problem kushtetueshmërie dhe asnjë problem serioz politik ”, përforcoi ai.

Kreu i Shtetit theksoi se ai respekton ata që thonë se ne duhet të "jemi të vetëdijshëm se në të ardhmen nuk ka censurë".

Sidoqoftë, ai u përgjigj se ajo që e shqetëson më shumë "është se gazetat, radio dhe televizioni po hyjnë në një krizë ekonomike dhe financiare dhe censura po ndodh përmes fuqisë ekonomike", në të cilën "kush paguan, kush blen, kush ushtron një formë ekonomike dhe ndërhyrje financiare, mund të thotë: gjërat po shkojnë më shumë, gjërat po shkojnë më pak, kjo po shkakton probleme ”.

Kur u pyet nëse e pa këtë që po ndodhte sot, Marcelo Rebelo de Sousa u përgjigj: "Unë nuk e shoh atë, por nëse informacioni nuk është ekonomikisht dhe financiarisht i qëndrueshëm, është shumë i brishtë dhe kjo dobësi nuk është e mirë për lirinë e shtyp ”.

IEL // SF

Artikujt e fundit