vizitë-panorama-qyteti-i-ansiao-mbretërve-të-Portugalisë-turizëm

Ansião është një fshat portugez në rrethin shumë të vogël të Leiria. Të pushtuara që nga kohët parahistorike, paraqesin dokumente përkujtimore dhe trashëgimore nga koha romake dhe arabe. Prandaj ruan një pjesë të madhe të traditës Portugeze.

vizitë-panorama-qyteti-i-ansiao-mbretërve-të-Portugalisë-turizëm
Qyteti i Ansião

Kur të vizitoni?

Gjatë vitit ka shumë festivale, panaire dhe pelegrinazhe. Do të magjepseni nga vallet dhe ushqimi tipik i rajonit.

vizite-festival-shen-antoine-city-of-ansiao-king-of-Portugal-turizem
Festivali në Ansião

Një nga periudhat më të mira për të vizituar është qershori. Shtë muaji në të cilin festohet festa e Santo Antonio. Ju mund të luteni, vallëzoni, këndoni, hani, pini dhe madje të fitoni dhurata në lojëra.

vizite-festival-shen-antoine-city-of-ansiao-king-of-Portugal-turizem (2)
Festa e Shën Antonit në Ansião

Ju do të jetoni një përvojë unike, veçanërisht sepse është një veçanti e banorëve të këtij rajoni dhe jo një ngjarje turistike.

vizite-festival-shen-antoine-city-of-ansiao-king-of-Portugal-turizem 3
Festa e Shën Antonit në Ansião

Supershtë super FIXEEE (e lezetshme)!

Çfarë të bëni?

Aty pranë është një famulli portugeze në Qarkun Ansião, e quajtur Chão de Couce.

Aty do të gjeni pasuri të madhe historike. Aty do të gjeni gjurmë arkeologjike të pushtimit parahistorik dhe romak, përfshirë gjurmët e rrugës romake nga Conímbriga në Sélio.

Në këtë famulli, referenca e parë me shkrim ka të bëjë me Quinta de Cima. Këtu ndodhet pallati që u përkiste mbretërve të Portugalisë dhe që ende dëshmon për fisnikërinë e tij.

vizitë-qyteti-i-ansiao-quinta-de-cima-kings-Portugal-turizëm
Quinta de Cima në Ansião

Në këto vende mund të vizitoni Kompleksin Monumental të Santiago da Guarda, i vendosur në ish -Pallatin e Kontëve të Castelo Melhor. Kisha Matriz, qendra baritore e rajonit jugor të Dioqezës së Coimbra, shkallët pilulare të shekullit të XNUMX -të, ose kaloni lumin Nabão duke kaluar Ponte da Cal.

Shfrytëzoni rastin për të shkuar gjithashtu në një fshat të bukur fqinj të quajtur Figueiró dos Vinhos! Nuk mund ta humbasesh ! Për më shumë informacion, shihni: Fshati Figueiró dos Vinhos: një udhëzues për të vizituar portën e re në Portugalinë qendrore.