1-1-e1669908198824-png
40089034_wm-4463450-4210721-jpg

Sindikalistët i këndojnë S. Bentos 'Janeiras' dhe premtojnë se do të luftojnë nëse nuk kanë përgjigje

Problemet që Fronti i Përbashkët pretendon se janë zgjidhur - dhe që përfshijnë humbjen e fuqisë blerëse të punonjësve të administratës publike, pasigurinë ose përkeqësimin e shërbimeve dhe karrierës - janë "derdhur" në tekste të përshtatshme këngësh nga sindikalistët. 'Vampirët' dhe 'Chula da Póvoa' nga Zeca Afonso.

Me thirrjet e sloganeve si "Lufta vazhdon në shërbime ose në rrugë" dhe "Një rritje e drejtë e pagave është urgjente dhe e nevojshme", sindikalistët kënduan simbolikisht Janeiras pranë rezidencës zyrtare të Kryeministrit, në S Bento. , sepse, siç tha koordinatori i Frontit të Përbashkët Sebastião Santana, "për të paralajmëruar kryeministrin për rrëmujën që po bën qeveria e tij".

“Letrat [destas canções adaptadas] pasqyrojnë problematikën e përjetuar në administratën publike, si për ata që punojnë atje, ashtu edhe për ata që përdorin shërbimet publike,” tha kreu i Frontit të Përbashkët.

Duke folur për gazetarët, Sebastião Santana vuri në dukje se ishte viti i 13-të radhazi që punonjësit e administratës publike humbën fuqinë blerëse, për shkak të mbajtjes së një "politikë të pagave të ulëta".

“Politika e pagave të ulëta vazhdon, pasiguria vazhdon, përkeqësimi i shërbimeve publike është gjithnjë e më i dukshëm për të gjithë dhe është e rëndësishme që zoti kryeministër t'i japë fund një herë e mirë asaj që ka qenë politika e qeverisë ndaj publikut. Administrata”, tha kreu i sindikatës.

Duke marrë parasysh se takimet që u zhvilluan me Ministrinë e Presidencës (e cila është përgjegjëse për administratën publike) ishin "plotësisht të pafrytshme" dhe se qeveria u përgjigj se nuk ishte dakord me propozimin e kërkesës së Frontit të Përbashkët, Sebastião Santana tha se Struktura e bashkimit është në dispozicion për të negociuar, por nuk përjashton miratimin e formave të luftës në rast të mungesës së përgjigjes.

“Fronti i Përbashkët nuk përjashton asnjë formë lufte. Ne do të vlerësojmë se çfarë do të bëjë qeveria këtë vit, çfarë propozimesh sjell në tryezë dhe nëse është e gatshme apo jo për të zgjidhur problemet”, tha koordinatori i Frontit të Përbashkët (të prekur nga CGTP), duke theksuar se s. nuk ekziston një gatishmëri e tillë “Pa dyshim, lufta është rruga që do të zgjedhin punëtorët”.

“Ne do të jemi në dispozicion për të zhvilluar të gjitha format e luftës që punëtorët i konsiderojnë të përshtatshme”, që përfshin “demonstratat, grevat dhe përqendrimet”, theksoi ai.

Pasi kënduan janeiras – në një kohë kur pak metra më tutje, në parlament vazhdonte debati për mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë, të paraqitur nga Nisma Liberale – drejtuesit e sindikatës i dorëzojnë një dokument kryeministrit. Ministri në rezidencën zyrtare në të cilën kërkojnë negocimin efektiv të kërkesës propozim që kanë paraqitur dhe paralajmërojnë përkeqësimin e kushteve të jetesës së punëtorëve dhe nevojën për forcimin e shërbimeve publike.

LT // CC

Artikujt e fundit