visitfigueirodosvinhos-fragasdesao simão-portugal-tourisme1

Figueiró dos Vinhos është një fshat portugez i vendosur në rrethin e Leiria, me peizazhe të gjera. Ju do të sodisni monumentet mbresëlënëse dhe natyrën e saj. Ju do të vlerësoni ajrin e pastër dhe një dritë unike.

visitfigueirodosvinhos-fragasdesao simão-portugalisht-turizëm
Aldeia de Xisto de Casal de São Simão - Figueiró dos Vinhos

São Simão Passadiço das Fragas

Në komunën Figueiró dos Vinhos, pikërisht në qendër të Portugalisë, gjurma e mrekullueshme e ecjes e Fragas de São Simão sapo është krijuar. Një vend që ka gjithçka për të qenë një nga yjet më të mëdhenj në Portugalinë qendrore.

passadiço-fragas-sãosimão-figueirodosvinhos-Portugali-vizitë-turizëm
Passadiço das Fragas de Sao Simão

Aboutshtë rreth 2 km i gjatë dhe lidh fshatin skist të Casal de São Simão me panoramën e Fragas de São Simão. Gjithashtu kalon pranë plazhit madhështor të lumit të Fragas de São Simão.

Fshatrat e Xisto - Casal de São Simão

Dihet se është një fshat me vetëm një rrugë. Ekziston një ndjenjë e re kolektive e përbërë nga njerëz që kanë marrë shtëpitë përsëri me duart e tyre.

Boutique Aldeias do Xisto në Casal de São Simão ndan ndërtesën e tij me restorantin Varanda do Casal. Ju do të jeni në gjendje të shijoni më të mirën e gastronomisë rajonale.

dyqan-aldeiasdoxisto-casaldesãosimão
Boutique dhe restorant Aldeias do Xisto-Casal de São Simão

Nëse kjo ecje ju duket e shkurtër, gjithmonë mund të ndiqni shtegun rrethor PR1 FVN, që është shtegu i argjilës Casal de São Simão. Në total, do të udhëtoni rreth 5 km. Përveç vendeve të përmendura tashmë, ju gjithashtu do të kaloni përgjatë Ribeira de Alge dhe Fato.

passadiço-fragas-sãosimão-figueirodosvinhos-Portugali-vizitë-turizëm
Miradouro das Fragas de São Simão

Les Fragas të São Simão

Fragas de São Simão janë një nga mrekullitë më të mëdha natyrore të Portugalisë. Këto kreshta kuarzite imponuese, ultra rezistente ndaj erozionit, ngrihen në disa dhjetëra metra në lartësi. Një peizazh befasues.

Praia-Fluvial-das-Fragas-de-Sao-Simao
Praia Fluvial das Fragas de Sao Simão

Në mes të pyllit, duke formuar një grykë idilike, kalon Ribeira de Alge. Ajo krijon një nga plazhet më të bukura të lumenjve në Portugali, plazhi Fluvial das Fragas de São Simão.

vizitëfigueirodosvinhos-fragasdesao simão-portugal-tourisme1 (2)
Praia Fluvial das Fragas de Sao Simão

Në këtë mjedis natyror është një pyll i harlisur, bukuria dhe qetësia e të cilit na transportojnë në Kopshtin e Edenit.

Kur të shkoni?

Ura këmbësore Fragas de São Simão hapet për publikun gjatë gjithë vitit dhe vizita është falas. Nëse qëllimi juaj është të kombinoni një vizitë në urën këmbësore Fragas de São Simão me një zhytje në plazhin e lumit, koha më e mirë është vera.

Vende të tjera turistike aty pranë për t'u vizituar janë: Aldeia d'Ana de Aviz, Torre da Cadeia, Museu dhe Artes Center në Figueiró dos Vinhos dhe Convento do Carmo.

Shfrytëzoni rastin për të shkuar gjithashtu në një qytet të bukur fqinj të quajtur Ansião e Chão de Couce! Nuk mund ta humbasesh ! Për më shumë informacion, shihni: Qytetet e Ansião e Chão de Couce: Zbuloni traditat e mëdha në këto qytete të vogla të fshehura në Portugali.