vizitë-rajoni-i-shtëpive të bardha të fshatit-monsaraz

Vizita në kështjellat e Alentejo është mënyra e përsosur për të mësuar rreth historisë që jeton në fortifikimet e saj. Këto ndërtesa madhështore historike mbrojtën territorin kundër pushtuesve të mundshëm.

Zbuloni Kalanë Monsaraz dhe peizazhin e saj madhështor!

vizitë-rajon-alentejo-chateau-mur-de-monsaraz-village-white-house
Kalaja Monsaraz

Aty do të gjeni një kështjellë të ëndërruar në majë të malit. Ajo ka mure shisti të ruajtur mirë dhe është e rrethuar nga shtëpi të bardha.
Me pamje sublime të një liqeni gjigant, bluja e të cilit kufizohet me jeshile dhe ari.

Monsaraz është një nga fshatrat më të bukur në Alentejo dhe një nga qytetet më emocionuese mesjetare në Portugali.

Pse të vizitoni atje?

Në vitin 2017, Monsaraz fitoi vendin e saj në 7 mrekullitë e Portugalisë - Fshatrat.

Tonet e tokës dhe aspekti i ashpër i gurit shist argjilor kontrastohen nga bardhësia dhe mprehtësia e shtëpive të zbardhura. Në krye të këtij shpati të pjerrët, midis mureve të vjetra si vitet, ekziston një karakter i legjendave, kujtimeve, traditave dhe njohurive të lashta të tij.

vizitë-rajon-alentejo-muri-i-monsaraz-fshat-shtëpi të bardha
Kalaja Monsaraz

Mund ta kaloni në pak minuta, nga kapaku në kapak. Guxoni të vizitoni Monsaraz dhe lini veten të magjepsur nga fshati që ka lindur në kodrën e xaras!

Pse të mos përfitoni nga rasti për të vizituar Monsaraz dhe për të bërë një turne në Liqenin Alqueva? Apo bëni një udhëtim të vogël në Evora, Marvão ose Mértola?

Si të arrini atje?

Monsaraz është 180 km nga Lisbona dhe 460 km nga Porto. Mënyra më e mirë për të arritur në Monsaraz është me makinë. Vizita në Monsaraz me makinën tuaj ose një makinë me qira, ju lejon të dini shumë sekrete të fshehura rreth fshatit të fortifikuar.

Autobusët nisen nga pjesë të ndryshme të vendit për në fshatin Reguengos de Monsaraz, 15 km larg, dhe prej andej është e mundur të marrësh 'linjën' e përditshme të kompanisë Rodalentejo për në Monsaraz ose të shkosh atje me autobus me taksi.

Kur të vizitoni?

Koha më e mirë për të vizituar Monsaraz është kur temperaturat e pranverës arrijnë në Alentejo, nga marsi në maj, dhe sjellin lulëzimin e luleve. Fshati fiton një ngjyrë tjetër dhe një shkëlqim tjetër me tenxheret e luleve dhe peizazhi fiton një ngjyrë të gjelbër intensive të lyer me lule të egra.

vizitë-rajon-alentejo-muri-i-monsaraz-fshat-shtëpi të bardha
Fshati Monsaraz

Në vjeshtë, janë tonet okër dhe pastelët e gjetheve të thata nga shtatori deri në tetor që sjellin edhe korrjen, një nga periudhat më interesante të vitit për të vizituar Monsaraz.

Vera është e nxehtë, shumë e nxehtë, por mos e përjashtoni një vizitë. Kaloni ditën duke u ftohur në plazhin e lumit! Ju mund të jeni dëshmitarë të një perëndimi të diellit që nuk do ta harroni kurrë. Dhe bie në gjumë duke soditur një qiell me yje që qyteti do t'ju ofrojë.

Për të mësuar më shumë rreth rajonit Alentejo, shihni: Rajoni Alentejo: vendet më të mira për t'u vizituar.