1-1-e1669908198824-png

Mali i Zi është përgatitur për zgjedhje "tashmë nesër", por nuk i dëshiron ato

Në fund të debatit, Luís Mali i Zi u pyet nga gazetarët në parlament - ku ai ndoqi diskutimin mbi mocionin e mosbesimit të IL ndaj qeverisë - nëse kishte kuptim që partia të abstenonte, e cila kritikoi ashpër ekzekutivin socialist.

“Mendoj se kjo ka kuptim. Këto kritika janë kritika ndaj kërkesës, kundërshtimit të fortë, shqyrtimit dhe inspektimit. Jo sepse jemi në mosmarrëveshje të plotë me politikën e Qeverisë dhe me konfuzionin e instaluar brenda Qeverisë që do të duam një akt të tretë legjislativ elektoral në tre vjet, ne kemi qenë tashmë në mosmarrëveshje që nga dita e parë”. arsyetoi ai.

Luís Mali i Zi, megjithatë, theksoi se PSD-ja "respekton verdiktin e popullit" në zgjedhjet e 30 janarit dhe se "është e nevojshme t'i jepet kohë qeverisë për të përfituar nga shumica absolute" që i është dhënë në qendrat e votimit.

“Nuk po them se është e pamundur që legjislatura të ndërpritet për shkak të paaftësisë së pastër dhe të rëndë të Qeverisë”, ka shtuar ai megjithatë.

Në pyetjen nëse është gati për zgjedhje të parakohshme, Mali i Zi është përgjigjur pozitivisht.

“Unë nuk kam aspak frikë të shkoj në zgjedhje, do të isha i lumtur nëse ato do të diskutoheshin drejtpërdrejt me doktorin Antonio Kosta. Unë jam gati për zgjedhjet kur duhet, nëse duhet nesër, është nesër. Kjo nuk do të thotë se unë dua që vendi im, portugez, të ketë një proces zgjedhor të nisur më pak se një vit pas tjetrit dhe të rezultojë në një shumicë që unë duhet ta respektoj”, tha ai.

Luís Mali i Zi tha se do të kishte dashur që kryeministri të njoftonte gjatë debatit të sotëm "si synon t'u ofrojë mjekë të familjes të gjithë portugezëve", "për t'i vënë shërbimet e urgjencës plotësisht funksionale", "si ta bëjmë ekonominë të rritet më shumë" ose se do tatimonte më pak.

“Fatkeqësisht, kryeministri nuk iu përgjigj të gjitha këtyre, ai u ngatërrua në konfuzionin dhe punët në të cilat u përfshi qeveria”, tha ai.

Kreu i PSD-së akuzoi Kostën se donte të rifuste “teorinë e djallit” në vend, por ndjeu se aktualisht “djalli është brenda qeverisë, në mungesë kohezioni dhe shpirti transformues”.

"Ose qeveria ndryshon jetën e saj, ose portugezët i kërkojnë Portugalisë të ndryshojë qeverinë," paralajmëroi ai, duke përsëritur një fjali për të cilën disa personalitete të PSD kanë këmbëngulur ditët e fundit.

Kuvendi i Republikës hodhi poshtë sot mocionin e mosbesimit ndaj qeverisë të paraqitur nga Nisma Liberale, PS, PPK dhe Livre duke votuar kundër dhe PSD, BE dhe PAN abstenuan.

Chega ishte i vetmi grup parlamentar që mbështeti Nismën Liberale duke votuar pro mocionit të censurës të qeverisë.

Dy deputetët e vetëm u ndanë mes abstenimit dhe votimit kundër. Rui Tavares e Livre votoi kundër dhe Inês Sousa Real e PAN abstenoi.

Artikujt e fundit