1-1-e1669908198824-png

Mali i Zi akuzon Santos Silvën si 'bashkëpunëtorin më të madh politik të Chega'

Duke folur në Figueira de Castelo Rodrigo, Guarda, pasi vizitoi një fermer delesh dhe gjedhe dhe mori pjesë në një takim me fermerët, si pjesë e nismës 'Sentir Portugal', Luís Mali i Zi reagoi ndaj deklaratave të Augusto Santos Silva në 'podcast'-in e ri. nga grupi parlamentar i PS-së në të cilin ai sugjeroi se kishte bashkëpunim mes PSD-së dhe Chega-s.

Për presidentin e PSD-së, Santos Silva “rikthehet në statusin e tij si një socialist i devotshëm dhe duket në pasqyrë, sepse objektivisht është mbështetja më e madhe politike, bashkëpunëtori më i madh politik i Chega-s, me të gjitha episodet që do të grumbullohen në parlamenti pikërisht për të vlerësuar rolin e Çegës”.

Kryeparlamentari dhe ish-ministri i Jashtëm "ka vendosur t'i kthehet këtij versioni të 'shtyrjes' së të tjerëve", akuzoi ai. “Kjo është në thelb ajo që nënkuptojnë dy deklaratat. Unë regjistrohem”, shtoi ai.

Lideri socialdemokrat nuk i bëri fjalët e tij, madje duke sugjeruar se Santos Silva "po përpiqet të pushtojë një hapësirë ​​brenda të majtës portugeze, në mënyrë që të jetë në gjendje, në këtë mënyrë, të ketë një trampolinë për një tjetër aventurë politike", në një aludim për një kandidaturë presidenciale nga viti 2026.

“Ajo që mund të them dhe të regjistroj është se doktori Santos Silva dëshiron ta kthejë sqepin drejt gozhdës. Bashkëpunëtor i Chega-s në këtë vend është PS dhe është në veçanti mjeku Santos Silva”, këmbënguli ai.

Luís Mali i Zi, nga ana tjetër, kërkoi të anashkalonte çështjen e një marrëveshjeje të mundshme në të ardhmen mes PSD-së dhe Chega-s dhe sfidën e nisur nga lideri i kësaj partie, André Ventura, për një marrëveshje që do të bënte të mundur tërheqjen e PS-së nga Qeveria.

“PSD-ja është alternativa e qeverisë ndaj Partisë Socialiste dhe nuk do ta harrojë këtë objektiv. Unë jam këtu për të qenë kryeministër. Dhe unë jam këtu për të fituar votues për Çegën, për Nismën Liberale, për PS. Nuk kam shumë shpresë për Partinë Komuniste dhe Bllokun e Majtë. E pranoj që jam më realist në këtë fushë”, tha ai.

Kreu socialdemokrat konsideroi gjithashtu se çështja e marrëveshjeve mes PSD-së dhe Çegës i interesonte vetëm socialistët dhe kryeministrin.

“Unë jam këtu për të qenë një alternativë ndaj PS-së. Nuk jam këtu për të lënë veten të shpërqendrohem nga bisedat që i interesojnë PS-së, Dr. Santos Silva, Dr. António Costa dhe të gjithë ata bashkëpunëtorë që shoqërojnë sot këta dy personalitete, Kryeministrin dhe Presidentin e Kuvendit të Republikës, në kuadër të PS”, theksoi ai. .

Në “podcast”-in e grupit parlamentar të PS-së, të transmetuar sot, Augusto Santos Silva mohon të jetë pro Chega-s kur zhvillon debate të drejtpërdrejta me këtë parti dhe akuzon PSD-në si bashkëpunëtore të André Venturës.

“Kush kritikon, kush lufton, kush e ngadalëson, a është bashkëpunëtor? Pra, si do ta quani dikë që nuk kritikon, nuk lufton, nuk ndalon dhe madje nuk thotë se është i disponueshëm për marrëveshje? Nëse të parët janë bashkëpunëtorë, si quhen të dytët? pyeti Santos Silva, në një aludim për lidershipin aktual të PSD-së.

Artikujt e fundit