1-1-e1669908198824-png
ministri-i sigurt-se-është-e mundur-të-mbahen-maternitetet

Ministri është i bindur se është e mundur të mbahen në funksion maternitetet

“Ne jemi shumë të qetë për këtë. Ajo që duam është shërbimi më i mirë i mundshëm në çdo vend. Dhe njerëzit janë të vetëdijshëm se masat që ne po marrim, në çdo kohë, i përgjigjen kësaj ambicie”, tha Manuel Pizarro pas një vizite në spitalin Amato Lusitano, në Castelo Branco.

Duke folur për gazetarët, zyrtari qeveritar theksoi se për momentin “maternitetet janë duke funksionuar plotësisht”.

“Jam e kënaqur me këtë dhe duhet të garantojmë që kështu do të vazhdojë edhe në të ardhmen dhe që nënat e ardhshme të kujdesen në çdo kohë me cilësi dhe siguri, siç ka ndodhur gjithmonë në Shërbimin. Shërbimi Shëndetësor Kombëtar (SNS) , e cila ka ndryshuar cilësinë e shëndetit të nënës dhe fëmijës në Portugali dhe kështu duhet të vazhdojë edhe në të ardhmen”, nënvizoi ai.

Në tetor, grupi i ekspertëve përgjegjës për propozimin e një zgjidhjeje për dhomat e urgjencës obstetrike dhe të lindjes në spitalet SNS i propozoi qeverisë mbylljen e shërbimeve në dy spitale në Lisbonën e Madhe dhe dy në zonën gjeografike të administratës rajonale të Qendrës (Castelo Bardhë dhe Garde).

Manuel Pizarro theksoi se për momentin të gjitha maternitetet janë të hapura, me kushte sigurie dhe cilësore.

“Unë vij këtu për të forcuar spitalin Castelo Branco, jo për ta zvogëluar atë. Materniteti është i hapur dhe është i hapur çdo ditë. Le të besojmë se është e mundur që shërbimet të vazhdojnë të funksionojnë. Kjo është ajo që ne po fokusohemi”, tha ai.

Ministri shtoi gjithashtu se do të merren “vendimet e nevojshme” për të garantuar “cilësi dhe siguri”.

I pyetur për letrën që i ka dërguar së fundmi Unioni Demokratik i Infermierëve ku kërkon rihapjen e negociatave, ai pohoi se “dera e Ministrisë së Shëndetësisë është gjithmonë e hapur për të negociuar me profesionistët”.

“E rrëfej që nuk e pashë letrën, por e pashë lajmin. Profesionistët janë në zemër të SNS. Në dhjetor lidhëm një marrëveshje shumë të rëndësishme me një pjesë shumë të rëndësishme të sindikatave të infermierëve. Kjo marrëveshje ka forcuar pozitën e pagave të afro 20 mijë infermierëve”, tha ai.

Menaxheri premtoi se do të vazhdojë të punojë për të arritur një platformë marrëveshjeje me shumicën e profesionistëve: "Nuk kam asnjë dyshim për këtë".

Vizita e ministrit të Shëndetësisë në HAL u zhvillua në kuadër të programit “Governo Closer”, i cili zhvillohet nga sot deri të enjten në lagjen Castelo Branco, me më shumë se 40 nisma në të cilat anëtarë të ekzekutivit.

Sindikata Demokratike e Infermierëve të Portugalisë njoftoi këtë javë se i kishte dërguar një letër ministrit të Shëndetësisë duke kërkuar rihapjen e negociatave, në një kohë kur, siç tha, gatishmëria e infermierëve për grevë “e kalon edhe atë të sindikatave”. .

CCC (HN) // FPA

Artikujt e fundit