1-1-e1669908198824-png
joao-galamba-2578309-5140458-jpg

Qeveria është në dispozicion për të negociuar me punëtorët e PK-së, thotë João Galamba

Ministri i Infrastrukturës, João Galamba, shprehu sot “disponueshmërinë e plotë” të ekzekutivit për t'u takuar me sindikatat dhe për të shmangur grevat në PK.

João Galamba konsideroi se "ka gjithmonë disponueshmëri të plotë nga ana e qeverisë për të përmbushur dhe zgjidhur problemet që dalin".

Për gazetarët, si pjesë e një vizite në portin e Ponta Delgada, si pjesë e udhëtimit të tij dy-ditor në Azores, João Galamba siguroi se "është gjithmonë në interes të të gjitha palëve që nëse mund të shmangen goditjet, ata duhet shmangur”.

“Ne gjithmonë do të punojmë për të shmangur grevat,” theksoi ai.

Sot, CP – Comboios de Portugal ka paralajmëruar tashmë për “ndërprerje serioze” në trafik, midis 8 dhe 17 shkurtit, në të gjitha shërbimet, për shkak të grevave të thirrura nga disa sindikata.

“Ju informojmë se për shkak të grevave të thirrura nga Unioni Kombëtar i Drejtuesve të Hekurudhave Portugeze (SMAQ), Unioni Kombëtar i Punëtorëve të Sektorit Hekurudhor (SNTSF) dhe Sindicato Ferroviário da Revisão Comercial Itinerante (SFRCI), për periudhën ndërmjet orës 00 Në orën 00:8 të datës 2023 shkurt 24 dhe ora 00:21 të datës 2023 shkurt 8, do të ketë ndërprerje të rënda të qarkullimit, në të gjitha shërbimet, nga data 17 shkurt deri më XNUMX shkurt”, ka komunikuar CP, në një shënim të publikuar në ‘vendose’. .

Kompania tregoi gjithashtu se informacioni do të përditësohet, nëse shërbimet minimale përcaktohen nga tribunali i arbitrazhit.

Sipas sindikatave, ajo që bëhet fjalë është mungesa e përgjigjes nga dy kompanitë ndaj propozimeve për rritjen e pagave. Për ta, propozimet e paraqitura "bien shumë larg" nga vlerat e nevojshme për të rikthyer fuqinë blerëse të punëtorëve.

Nga ana tjetër ministri sot bëri me dije se llogaritë e TAP-it – përgjegjësi e vetme e kompanisë, kujtoi ai – “do të prezantohen në muajin mars, sipas orarit normal”, duke shtuar se “ai tashmë është bërë publike. se rezultatet janë shumë mbi pritshmëritë" dhe "janë rreth dy vjet përpara planit të ristrukturimit".

João Galamba tha se rezultatet e mira “i detyrohen, mbi të gjitha, një rritjeje shumë ekspresive të aktivitetit tregtar të TAP-it, shitjeve të biletave, të ardhurave dhe jo aq shumë kosto, gjë që është një shenjë e mirë”, duke “ecur me shpejtësi drejt privatizimit”.

Galamba vuri në dukje se “Qeveria nuk dëshiron të besojë se ka politikanë që kanë një interes tjetër përveç atij, se gjithçka është në rregull” me TAP-in.

Ndërkohë, ministri i la një mesazh qeverisë së Azores se hapësira e gjelbër dhe dixhitale “është një bast i madh për Bashkimin Europian dhe vendin” i cili “ka aplikim në një sërë fushash dhe një aplikim të fortë në porte”. duke përbërë gjithashtu një "mundësi për Rajonin Autonom të Azores".

Artikujt e fundit