1-1-e1669908198824-png
qeveria-është e disponueshme-për-studiuar-propozimet-për-the-

Qeveria është në dispozicion për të studiuar propozimet për platformën zëvendësuese për SCUT A23 dhe A25

“Kemi pasur një takim, i cili ka shkuar mjaft mirë. Ishte, në thelb, për të dëgjuar pretendimet e Platformës [P'la Reposição das SCUT A23 e A25]. Le të planifikojmë një takim pune për të premten. Dhe kishte një angazhim nga ana jonë për të caktuar takime periodike në përpjekje për të kapërcyer problemin, "tha João Galamba për agjencinë Lusa.

Ministrja e Infrastrukturës foli pas një takimi me Platformën e Ripozicionimit SCUT A23 dhe A25, i cili u zhvillua në kuadër të programit "Governo Closer", i cili zhvillohet nga sot deri të enjten në rrethin e Castelo Branco, me më shumë se 40 nisma. në të cilin do të marrin pjesë anëtarët e ekzekutivit.

“Dhe tani, padyshim, ne do të përpiqemi të gjejmë zgjidhje për t'u përpjekur vërtet të përmbushim pretendimet e Platformës. Dhe ka angazhimin e qeverisë për të studiuar seriozisht propozimet dhe për të gjetur një zgjidhje. Ky është zotimi që ne morëm në këtë takim dhe që u pranua, u pranua mirë nga Platforma”, përfundoi ai.

João Galamba i tha Lusas se "ka një prioritet të lartë për qeverinë në politikën e lëvizshmërisë në përgjithësi për të gjithë vendin" dhe "qeveria e pranon se brendësia ka një sërë specifikash që meritojnë trajtimin e tyre".

“Dhe ne do të përpiqemi të gjejmë zgjidhje për ta zgjidhur këtë problem. Ishte kompromisi që na kishte mbetur. Dhe takimet e punës me Platformën janë pikërisht për të parë se deri në çfarë mase mund t'i afrohemi dhe t'u përgjigjemi kërkesave të kësaj lëvizjeje”, shpjegoi ai.

Platforma e Ripozicionit të SCUT A23 dhe A25 këtë mëngjes akuzoi kryeministrin se nuk iu përgjigj një kërkese për një seancë dëgjimore të kërkuar në kuadër të nismës “Qeveria më e ngushtë”, por mbajtësi i portofolit të Infrastrukturës tha se kritikat nuk kishin kuptim. , sepse është zhvilluar një takim me ministrin përgjegjës për autostradat, transportin dhe infrastrukturën.

Platforma e sipërpërmendur integron shtatë subjekte nga rrethet e Castelo Branco dhe Guarda - Shoqata e Kompanive të Beira Baixa, Unioni i Sindikatave të Castelo Branco, Komisioni i Përdoruesve kundër Taksave në A23, Lëvizja e Sipërmarrësve për ekzistencën brenda. , Shoqata e Shoqërive të Qarkut të Gardës, Komisioni i Përdoruesve të A25 dhe Bashkimi i Sindikatave të Gardës.

Përveç takimit me Platformën për zëvendësimin e SCUT A23 dhe A25, João Galamba vizitoi sot edhe kompanitë në rrethin e Castelo Branco.

Zyrtari qeveritar vizitoi një fabrikë që prodhon tapiceri për trenat dhe gjithashtu dëshiron të hyjë në sektorin e aviacionit.

Njësia e fabrikës "është një shembull i mirë se si politika e transportit dhe, në veçanti, ringjallja e politikës hekurudhore, ka një ndikim të madh" në vend.

João Galamba vizitoi gjithashtu fushën ajrore Castelo Branco, një infrastrukturë "me cilësi të lartë dhe me potencial të jashtëzakonshëm".

Ministrja e Infrastrukturës vizitoi edhe Qendrën e të Dhënave Altice, në Covilhã, e cila është pjesë e fushës së infrastrukturës dixhitale dhe ekonomisë së të dhënave, një sektor që po “zhvillohet fuqishëm” dhe paraqet një mundësi të madhe për vendin dhe rajonin. .

“Këta tre shembuj, krejt të ndryshëm nga njëri-tjetri, por të gjithë të lidhur me fushën e ministrisë sime, janë shembuj të vrullit sipërmarrës, të potencialit ende për t'u eksploruar. Do të thosha se ishte një vizitë e rëndësishme,” vuri në dukje ai.

ASR (CCC) // JEF

Artikujt e fundit