1-1-e1669908198824-png
40088694_wm-1236692-6735741-jpg

Dorëheqja e Carla Alves do të shkaktojë rimodelimin e pestë në nëntë muaj

Carla Alves kishte qenë në qeveri për pak më shumë se 24 orë, pasi kishte marrë detyrën të mërkurën në Palácio de Belém, duke zëvendësuar Rui Martinhon, i cili u largua nga ekzekutivi për arsye shëndetësore.

Duke u larguar nga posti i Drejtoreshës Rajonale të Bujqësisë dhe Peshkimit në Veri, Carla Alves e konsideroi "të mos kishte kushtet politike dhe personale për të marrë detyrën në këtë detyrë", pak minuta pasi Presidenti i Republikës vlerësoi se sekretarja e sapobetuar. e shtetit kishte “një kufizim politik”, për shkak të çështjes gjyqësore që përfshinte bashkëshortin e saj dhe duhet të gjykonte kushtet e qëndrimit në detyrë.

Ky është lajmi nga Correio da Manhã se Sekretares së Shtetit, tashmë dorëheqëse, iu sekuestruan llogari bankare, si pjesë e një hetimi që përfshin bashkëshortin e saj dhe ish-kryebashkiakun e Vinhais, Américo Pereira.

Dorëheqja e Carla Alves erdhi një ditë pas inaugurimit të dy ministrave dhe gjashtë sekretarëve të shtetit, në një rimodelim të shkaktuar nga rasti i dëmshpërblimit prej 500 mijë eurosh të paguar ish-sekretares së shtetit për Thesarin, Alexandra Reis, për t'u larguar nga menaxhimin e TAP-it.

Rimodelimi i shkaktuar nga afera TAP çoi në largimin e ministrit të Infrastrukturës Pedro Nuno Santos, i cili mbikëqyrte TAP-in, dhe të Sekretarëve të Shtetit për Infrastrukturën dhe Thesarin. Në të njëjtën kohë, Sekretari i Shtetit për Bujqësinë u largua, duke bërë katër zëvendësime.

Më 29 nëntor, pas dorëheqjes së Miguel Alves nga posti i Zëvendës Sekretarit të Shtetit në Kryeministri, dy anëtarë të Ministrisë së Ekonomisë u larguan gjithashtu nga qeveria: Sekretari i Shtetit për Ekonominë dhe Turizmin, João Neves dhe Rita Marques. gjithsej tre viktima në ekzekutiv.

Me dorëheqjen e Marta Temido si Ministre e Shëndetësisë më 30 gusht, ranë edhe dy Sekretarët e saj të Shtetit, António Lacerda Sales dhe Fátima Fonseca, nga gjithsej tre largime.

Humbja e parë e drejtuesit të António Costa erdhi më 2 maj, me largimin e Sara Guerreiro për arsye shëndetësore, e zëvendësuar nga Isabel Rodrigues.

Anëtarët e tjerë lanë postet e tyre, megjithëse u larguan nga portofolet e tyre, siç ndodhi me ministren aktuale të Strehimit, Marina Gonçalves, e cila ishte Sekretare e Shtetit e Pedro Nuno Santos, ose António Mendonça Mendes, i cili la çështjet tatimore për të marrë postin e zv. . Sekretar i Shtetit pranë Kryeministrit.

JPS //

Artikujt e fundit