Kirurg kozmetik Portugal

Më shumë kohë në shtëpi do të thotë më shumë privatësi për tu rikuperuar nga procedurat kozmetike. Por ka edhe raste urgjente të refuzuara nga SNS në klinikat estetike.

Në të gjithë botën, përfshirë në Evropë, mbyllja ka bërë të mundur korrigjimin e disa papërsosmërive falë kirurgjisë kozmetike. Portugalia nuk ishte përjashtim dhe këtu ndërhyrjet vazhdojnë, për shembull për të eleminuar pak yndyrë të grumbulluar gjatë periudhës kur Portugezët u detyruan të qëndrojnë në shtëpi për shkak të Covid-19.

Theshtë mbyllja që ka dhënë një nga justifikimet për shumë portugezë. "Unë vendosa të bëj ndërhyrjet gjatë karantinës sepse më lejoi të shërohem në shtëpi," pranoi Aaron Hernandez për BBC, i cili përfitoi nga periudha për të mbushur buzët në Los Anxhelos.

Meqenëse procedura "nuk është diçka që shumë burra kanë tendencë ta bëjnë sepse disa njerëz mund ta konsiderojnë të dyshimtë ose shumë femërore", Aaroni preferoi të qëndrojë në shtëpi dhe të shërohet "pa të tjerët. Kuptojeni". Në të vërtetë, herën e fundit që ai bëri të njëjtën procedurë para karantinës, ai duhej të shkonte në punë me buzët tuaja "jashtëzakonisht të fryra".

Këtu, fakti që pacientët mund të qëndrojnë në shtëpi për tu shëruar është një nga arsyet që dermatologu dhe kirurg plastik Alexandra Osório i atribuohet rritjes së lehtë që ndjeu në Clínica DermAge, në Lisbonë. Nga ana tjetër, thotë mjeku, disa njerëz gjithashtu kanë arritur të kursejnë para gjatë thirrjes që ata tani përdorin për të "bërë më të bukur, të duken më të shëndetshëm dhe të kenë lëkurë më të ndritshme", falë përdorimit të botoksit dhe mbushësve, më shumë se "Duke bërë operacione të mëdha në mënyrë korrekte". Sidoqoftë, vendosja e implanteve të gjirit dhe procedurat e humbjes së peshës justifikojnë një rritje të dy "udhëtimeve me thikë" shtesë në javë mbi atë që do të ishte normale për Alexandra Osório në këtë kohë të vitit.

Biscaia Fraga, nga ana tjetër, një nga emrat më të njohur në kirurgjinë plastike në Portugali, thotë se nuk ka ndjerë një rritje të konsiderueshme në numrin e procedurave. Sidoqoftë, javët e fundit gjithnjë e më shumë takime që lidhen me humbjen e peshës po mbërrijnë në klinikën tuaj në Lisbonë. "Këto do të jenë praktikat më të zakonshme të këtij muaji", saktëson kirurgu.

Përkundër kësaj, kirurgu plastik rindërtues dhe estetik paralajmëron se ai ka marrë "raste prioritare", të cilat ankesat e tij do të refuzohen nga sistemi shëndetësor kombëtar Portugez i cili, gjatë muajit maj, kishte 902 konsultime dhe 000 operacione.

Mjeku është një shembull, duke raportuar rastin e një pacienti me "shenja klinike të një tumori malinj në gji" dhe i cili shkoi në një institucion të shëndetit publik, duke mësuar se pas vetëm tre muajsh, ajo mund të kishte një takim. "Mora një biopsi dhe doli të ishte një tumor malinj," thotë Biscaia Fraga.

Një pacient tjetër, i cili tashmë i ishte drejtuar kirurgut dhjetë vjet më parë për të simetrizuar fytyrën e tij, pasi kishte hequr syrin e një fëmije për shkak të një tumori, thuhet se është kthyer sërish në zyrë. privat sipas detyrimit. "Ajo ra dhe bëri një dëmtim në zgavrën orbitale dhe kur shkoi në urgjencë, asaj iu tha se ata nuk kishin asnjë shans për ta shëruar", raporton ajo.