1-1-e1669908198824-png
37_turkey_54-3316774-7604939-jpg

JE Podcast: Dëgjoni lajmet kryesore të së hënës këtu

Dëgjoni dhe ndiqni podcastin "JE Notícias" në:

Spotify | Google Podcasts | Podcast i Apple

Operacionet në terminalin e rafinerisë Ceyhan në Turqi u ndërprenë pas tërmetit të fortë që tronditi vendin gjatë natës. Fillimisht, raportet folën për vazhdimin e funksionimit të rafinerisë, por agjencia shtetërore përgjegjëse për të tha se e kishte ndërprerë punën për arsye sigurie.

Tubacionet Kerkuk-Ceyhan dhe Baku-Tbilisi-Cejhan nuk treguan dëme të dukshme pasi një tërmet me magnitudë 7,8 ballë të shkallës Rihter mori më shumë se 500 jetë në orët e para të së hënës. Pavarësisht kësaj, një pjesë e operacionit në Ceyhan është pezulluar për arsye sigurie, njoftoi Botas, agjencia shtetërore turke përgjegjëse për infrastrukturën.

Gjykata e Audituesve (TdC) sapo ka përfunduar një auditim të fondeve të Planit të Rimëkëmbjes dhe Rezistencës (PRR) dhe, në atë kohë, 1 milionë euro ishin paguar tashmë dhe shpërndarja e 467 miliardë eurove. , zbulon “Public”.

Ky auditim u fokusua në programin e dixhitalizimit të shkollave në vitin 2020, i zgjeruar falë ardhjes së fondeve evropiane, i cili konsistonte në blerjen e më shumë se një milion kompjuterëve dhe rritjen e kapacitetit të rrjetit.arsim me lidhje interneti.

Politika ultra-komoduese e Bankës Qendrore Evropiane (BQE) i ka kursyer shtetit portugez më shumë se 1,3 miliardë euro në interes për borxhin publik që kur António Costa mori postin e kryeministrit, sipas përllogaritjeve të “Dinheiro Vivo” për “Diário”. de Notícias”. Kjo shumë, vijon botimi, do të financonte katër vjet zëvendësim pagash për mësuesit.

Me variacione që variojnë nga -1,7 milionë euro në 2018 (kur u tejkalua shuma e buxhetuar me interes) në 327,3 milionë euro në vitin 2020, Ministria e Financave përfundoi duke shpenzuar më pak se 1,3 miliardë euro, në total gjatë këtyre shtatë viteve, sesa ajo që kishte. janë parashikuar në ushtrimet e buxhetit të shtetit. Kjo u bë e mundur falë politikës së normës së interesit afër zeros të miratuar nga autoriteti monetar evropian, një politikë e cila që atëherë është kthyer mbrapsht.

Qeveria po përgatit mbështetje të re për kompanitë që punësojnë të rinj me pagë të paktën 1 euro. Synimi bëhet i ditur këtë të hënë nga ministrja e Punës, e cila në një intervistë për “Jornal de Negócios” dhe “Antena 320” tregon se masa duhet të nisë në muajin mars.

“Është një masë mbështetëse për punësimin nga IEFP [Instituto do Emprego e Formação Profissional] për të gjitha kompanitë që punësojnë të rinj me kontrata të përhershme, me kusht që ata të paguajnë një minimum prej 1 euro, [o valor] që korrespondon në thelb me pagën tonë mesatare. . Objektivi kryesor është të sigurohet, në fillim të karrierës së një të riu, mundësia e rritjes së pagave. Dhe sigurisht kjo shoqërohet më pas me taksën mbi të ardhurat e të rinjve prej 320% në vitin e parë dhe e cila është e shkallëzuar në pesë vjet”, shpjegon Ana Mendes Godinho, e cila për momentin nuk tregon shumën e mbështetjes për grant për punëdhënësit.

Doctor Finance ka zhvilluar një sistem unik të menaxhimit të procesit, të aksesueshëm për ndërmjetësuesit e kredisë ekskluzive. Mjetet e krijuara nga kompania do të bëjnë të mundur përdorimin e një ekipi me kapacitet mbështetës në disa fusha. Sistemi mundëson shkathtësi më të madhe në gjurmimin e klientëve, sipas informacionit të publikuar në një deklaratë të kompanisë.

Të gjithë profesionistët që i përkasin rrjetit Doutor Financeira do të kenë akses në platformën në fjalë, duke qenë në gjendje të përdorin "një orë në fushën tregtare dhe ligjore, mbështetje komunikimi dhe marketingu për të nxitur aktivitetin dhe një plan trajnimi të vazhdueshëm".

Deri në vitin 2030, Portugalia planifikon një kapacitet prodhimi të baterive për automjetet elektrike prej rreth 45 GWh. Llogaritjet e lënë vendin në vendin e njëmbëdhjetë në një renditje të kryesuar nga Gjermania, e cila ka një avantazh të madh ndaj konkurrencës më të afërt.

Sipas të dhënave nga Federata Evropiane për Transportin dhe Mjedisin, Gjermania kryeson kontinentin evropian, me një kapacitet të parashikuar për vitin 2030 që arrin në 493 GWh. Në këto shifra spikat fabrika e Tesla në Berlin, e cila përfaqëson një kapacitet total prej 125 GWh.

Artikujt e fundit