Investoni në Portugali

Prej disa vitesh, Portugalia ka qenë një destinacion shumë i popullarizuar për investitorët e huaj. Si rezultat, çmimet e pasurive të paluajtshme po kërcejnë me shpejtësi rrufe dhe 20% e investitorëve mblidhen në Portugali për të përfituar nga mundësitë e investimit të ofruara nga vendi. Kjo e fundit apelon për shumë arsye: taksimi, legjislacioni, rreziqet dhe popullsia frëngjishtfolëse.

Tatimet dhe legjislacioni në Portugali

Jo më kot Portugalia ngjall një entuziazëm të tillë tek investitorët e huaj. Për disa vjet, vendi ka qenë i popullarizuar dhe ky fenomen në rritje vazhdon të rritet. Sot, gati 20% e investitorëve mblidhen në Portugali për të përfituar nga mundësitë e investimit.

Që nga viti 2019, çmimet e tregut të pasurive të paluajtshme kanë shpërthyer në vend pasi kërkesa po shpërthen gjithashtu. Shtë e vërtetë që shumë janë të vetëdijshëm për shumë mundësitë dhe përparësitë që ofron ky vend për të investuar. Inshtë në këtë kontekst që investitorët zgjedhin një investim në pasuri të paluajtshme në Portugali ose në Forex.

Cilat janë arsyet e një entuziazmi të tillë? Para së gjithash, Portugalia përfaqëson avantazhe në drejtim të taksimit dhe legjislacionit. Në të vërtetë, vendi ka përfunduar një akord me Francën, e cila lejon shfajësimin e banorëve të huaj portugezë që marrin burime të huaja për dhjetë vjet. Për ta bërë këtë, gjithçka që duhet të bëni është të fitoni statusin e Banorit Jo-Habitual (RNH). Gjithashtu, tregu i pasurive të paluajtshme në Portugali është jashtëzakonisht i sigurt, i mbikëqyrur dhe i thjeshtuar, një ndihmë për blerësit e huaj.

Pse të investoni në Portugali?

Situata tatimore si dhe legjislacioni janë avantazhe të rëndësishme për të investuar në Portugali si një investitor i huaj. Për më tepër, vendi ka një popullsi të madhe që flet frëngjisht, gati 2,4 milion. Popullsia frankofone ka shpërthyer ndër vite.

Blerja e pasurive të paluajtshme në këtë vend është një transaksion me rrezik relativisht të ulët. Në të vërtetë, edhe pse çmimet shpërthejnë duke pasur parasysh kërkesën, çmimet mbeten relativisht të qëndrueshme me kalimin e kohës. Përveç kësaj, perspektivat për fitimin e kapitalit në rast të rishitjes janë shumë të larta. Gjithashtu, marrja me qira e pasurive të paluajtshme është më fitimprurëse se kurrë në këtë vend.

Inshtë në këtë kontekst që Portugalia është një vend i cili, më shumë se kurrë, është në modë. Në të vërtetë, shumë investitorë të huaj e adoptojnë këtë vend dhe e shohin atë si një El Dorado të vërtetë të frytshëm.