1-1-e1669908198824-png
Mbajtja e foshnjës tuaj në një ndenjëse makine me pamje nga pas

Mbajtja e foshnjës tuaj në një ndenjëse makine me pamje nga pas

Në një studim të publikuar nga Akademia Amerikane e Pediatrisë në 2008, fëmijët nën moshën 2 vjeç kanë 75% më pak gjasa të lëndohen rëndë ose të vdesin në një aksident kur udhëtojnë me fytyrë nga pas. Prandaj, legalizimi francez dhe evropian imponon detyrimin për t'i vendosur fëmijët përsëri në rrugë gjatë udhëtimeve të gjata dhe të shkurtra. Mësoni këtu për avantazhet kryesore të mbajtjes së foshnjës tuaj në një ndenjëse makinash me pamje nga pas.

Përparësitë kryesore të një sediljeje makine me pamje nga pas

Sedilja e makinës me pamje nga pas është një pajisje par excellence e krijuar për të garantuar jo vetëm sigurinë, por edhe komoditetin e fëmijës suaj. Dizajni i tij gjithashtu plotëson standarde shumë specifike, gjë që e lejon atë të mbrojë mirë fëmijën tuaj, pavarësisht nga mosha e tyre.

Siguri maksimale gjatë udhëtimit

Gjatë viteve të para pas lindjes, fiziku i fëmijës nuk e lejon atë të thithë një goditje kur pozicionohet përballë rrugës. Kur fëmija vendoset shumë herët në një sedilje makine përballë rrugës, koka e tij hidhet me dhunë përpara në rast të një përplasjeje ballore. Në një rast të tillë, tensioni i ushtruar në qafën, qafën dhe shtyllën kurrizore edhe më pak të zhvilluar është shumë i lartë, gjë që mund të çojë në lëndime shumë të rënda.

Duke udhëtuar në një ndenjëse me fytyrë nga pas, stresi në pjesët e ndjeshme të trupit të fëmijës suaj reduktohet shumë. Kur ndodh një përplasje, fëmija juaj mbetet i shtypur pas pjesës së pasme të sediljes së makinës dhe energjia e përplasjes shpërndahet në shpinë. Koka e foshnjës mbahet në pozicionin e duhur, duke reduktuar rrezikun e dëmtimit të rëndë të shtyllës kurrizore dhe qafës.

Në realitet, guaska e pajisjes vepron si një mburojë mbrojtëse. Ai thith një pjesë të madhe të forcave të ndryshme të ushtruara në momentin e përplasjes. Përveç kësaj, sedilja e makinës me pamje nga pas ofron mbrojtje të shkëlqyer kundër mbeturinave në rast përplasjeje.

Rehati optimale

Të gjitha pjesët e një sediljeje makine me pamje nga pas janë projektuar posaçërisht për të siguruar mirëqenien e foshnjave. Përveçse është perfekte për të garantuar sigurinë e fëmijës, kjo pajisje ofron rehati optimale. Fëmija është ulur në mënyrë të përsosur dhe nuk rrezikon asnjë dhimbje shpine gjatë gjithë udhëtimit.

Kjo ndenjëse ofron disa pozicione shtrirjeje dhe sisteme rregullimi të mbështetëses së kokës, duke i lejuar fëmijës të mos e anojë shumë kokën. Megjithatë, është e nevojshme që çdo prind të dijë ta përdorë këtë pajisje. Përndryshe, me të vërtetë nuk është e qartë se foshnja është rehat dhe madje mund të lëndohet rëndë gjatë një goditjeje.

Kriteret për zgjedhjen e sediljes së makinës me pamje nga pas

Për të zgjedhur sediljen më të përshtatshme të makinës me pamje nga pas për fëmijën tuaj, duhet të merren parasysh kritere të ndryshme:

  • Pesha dhe madhësia e foshnjës: sedilja e makinës me fytyrë nga pas duhet të përshtatet në mënyrë të përkryer me morfologjinë e foshnjës tuaj për të qenë efektive.
  • Komoditeti i sediljes: pajisja duhet të ketë disa pozicione të shtrirjes.
  • Modeli i makinës suaj: Sedilja e makinës duhet të jetë e pajtueshme me makinën tuaj në mënyrë që të instalohet siç duhet.

Përveç kritereve të tij, kujdesuni të kontrolloni nëse modeli i zgjedhur i sediljes së makinës me pamje nga pas përputhet me standardin R44 ose R129. Prandaj, është thelbësore të njihni specialistë në sediljet e makinave me pamje nga pas si Tekky Prind të cilit mund t'i besoni.

Artikujt e fundit