vizitë-fortifikim-qytet-elvas-Portugali-turizëm

Elvas është i mrekullueshëm për historinë dhe vendndodhjen e tij strategjike. Ndërtimi i kalasë filloi në 1645 dhe u frymëzua nga mjeshtrat holandezë.

Fotografia më e famshme e këtij qyteti është ajo ku mund të shihet nga lart. Nga këtu ju mund të shihni kalatë në formë ylli, të cilat janë në listën e vendeve të Trashëgimisë Botërore të Portugalisë.

Ku është Elvas dhe si të arrini atje?

Elvas është një qytet iAlentejo, shumë pranë kufirit të Badajoz, Spanjë. Lumi Guadiana, i cili është një nga kufijtë e tij, gjithashtu shënon kufirin me vendin fqinj.

Cityshtë qyteti më i madh me mure në botë. Me strukturën e mbrojtjes, e cila përfshin kështjella, mure, një ujësjellës dhe dy fortesa në formë ylli. Complexshtë kompleksi më i madh dhe më i ruajtur i fortifikimit të bastioneve në botë. Duke mbuluar një perimetër prej më shumë se 10 km.

vizitë-fortifikuar-qytet-elvas-portugalisht-turizëm1
Qyteti i Elvas në Portugali

Për të arritur në Elvas, opsioni më i mirë është të shkoni me makinë. Në këtë mënyrë do të njihni lehtësisht qytetin dhe dy kalatë.

Çfarë të vizitoni në Elvas?

Kalaja e Graçës

Vizita e kalasë së Graçës është shumë interesante. Para së gjithash, për madhësinë e vendit. Pastaj, për shkak të labirintit të vërtetë të korridoreve dhe pasazheve nëntokësore.

Ndërtimi i tij daton nga 1763 në 1792. Ai strehoi deri në 1792 burra, gjatë gjendjeve të luftës: ishin dy prej tyre. Lufta Portokalli në 1801 dhe Lufta Gadishullore në 1811.

vizitë-forte-graça-elvas-portugal
I forti i Graçës

Në të dyja rastet ajo arriti t'i rezistojë rrethimit. Me luftën civile, nga 1828 në 1834, kështjella u bë një burg politik. Në 1875, ai u përdor si një burg ushtarak. Në 1989, ata e çaktivizuan atë zyrtarisht.

Së bashku me ndërtimin e Fort de Graça, u ndërtuan edhe Fortesat e S Mamo Mamede, S Pedo Pedro dhe S Do Domingos. Allshtë e gjitha pjesë e sistemit të mbrojtjes të përmbysur nga UNESCO.

Kalaja e Santa Luzia

Kjo kala është gjithashtu e hapur për vizitorët, pasi është shndërruar në një muze ushtarak, ku mund të gjeni objekte lufte që shënuan periudha të ndryshme të qytetit.

Qendra e qytetit

Vlen të bëni një turne në Elvas për disa orë, duke marrë parasysh rëndësinë historike të qytetit. Quiteshtë mjaft e lehtë të bredhësh nëpër rrugët historike dhe të shohësh gjithçka që kam renditur më poshtë.

Në Sheshin e Republikës, mu në mes të qendrës historike, është Kisha e Nossa Senhora da Assunção, ish -katedralja e Elvas, që daton nga viti 1517.

vizitë-fortifikuar-qytet-elvas-portugalisht-turizëm2
Qendra e qytetit Elvas

Kishat e tjera për tu vizituar në qytet janë Igreja das Dominicas, me planin tetëkëndësh dhe brendësinë e saj të zbukuruar me afreske të Rilindjes. Përballë janë Pelourinho dhe Harku i Santa Clara, portë për në qytetin e vjetër mysliman. Dhe Kisha e S. Pedro, e themeluar në 1229, më e vjetra në Elvas.

Ka disa muze për t'u vizituar në Elvas: Muzeu i Artit Bashkëkohor, Shtëpia e Kulturës (ish Paços do Conselho), Muzeu Ushtarak (i ​​ndryshëm nga Fortesa) dhe Shtëpia e Historisë Hebraike (e vendosur në sinagogën e vjetër).

Arketipi Amoreira

Ujësjellësi Amoreira është një ndërtim mbresëlënës, rreth 8 km i gjatë, i cili shkon nga burimi i lumit Amoreira në shatërvanin Misericórdia në qendër të qytetit. Shtë një nga shembujt e arkitekturës hidraulike në Portugali, sepse përveç harqeve gjigante që arrijnë 31 metra, ka edhe galeri dhe kanale nëntokësore.

arqueduto-amoreira-elvas-Portugal-turizëm
Arketipi Amoreira

Ndërtimi filloi në 1537, por nuk përfundoi deri në 1622.

Duke ecur përgjatë mureve, në vende të veçanta të bastioneve dhe kështjellës, është e mundur të keni një pamje të jashtëzakonshme të rrethinës, përfshirë fortesat dhe ujësjellësin.