1-1-e1669908198824-png

Covid-19: Portugalia është një nga pesë vendet evropiane ku më pak mund të kursehet

Lisbonë, 28 tetor 2020 (lusa) - Portugalia është një nga pesë vendet evropiane në të cilat popullsia kursen më pak se para pandemisë Covid -19, me një përqindje prej 48%, më e lartë se mesatarja evropiane, 39%, u lirua sot

Sipas studimit nga "Intrum ECPR-Raporti i Pagesave të Konsumatorit Evropian 2020, letër e bardhë COVID-19", i cili vlerësoi sesi covid-19 ndikon në financat e konsumatorëve në Portugali, familjet me fëmijë janë më pak të aftë të kursejnë për shkak të pandemisë (60%) ), në krahasim me ata pa fëmijë (40%).

Analiza e kryer arriti në përfundimin se vendi që vuan më shumë nga kjo krizë është Polonia, me një përqindje prej 64%, e ndjekur nga Hungaria (56%), Italia (53%), Greqia (52%). Dhe Portugalia (48 %), ndryshe nga Danimarka (18%), një vend ku konsumatorët ndjejnë më pak ndikimin e pandemisë në kursimet.

Kur u pyetën për aftësinë për të kursyer për një afat të gjatë, për të garantuar një pension të mirë, grupmoshat 38 deri në 44 vjeç dhe 55 deri në 64 vjeç janë ato që kanë më pak besim në vetvete.

Studimi gjithashtu zbuloi se përqindja e grave (47%) që thanë se nuk mund të kursenin për pension ishte më e lartë se ajo e burrave (38%).

Në një deklaratë për agjencinë Lusa, kreu i kompanisë përgjegjëse për promovimin e studimit në Portugali, i cili përfshiu 5000 konsumatorë në 24 vende, majin e kaluar, theksoi se pandemia po ndikonte ndryshe në financat dhe zakonet.konsumi i Portugezëve.

"Ndërsa disa përballen me një realitet të vështirë, ata përjetojnë shkurtime të pagave ose edhe humbasin punën e tyre, por ata ende kanë të njëjtat shpenzime për të paguar, të tjerët, ata që nuk i kanë parë të ardhurat e tyre të ulen, kanë një nivel të pashembullt të kursimeve vitet e fundit", nënvizoi Drejtori Menaxhues i Intrum Portugal, Luís Salvaterra, i përmendur në të njëjtën shënim.

Studimi u krye si pjesë e Ditës Botërore të Kursimeve, e festuar më 31 Tetor, krijuar nga Banka Botërore e Kursimeve për të promovuar kursimet personale dhe për të forcuar vetë-mjaftueshmërinë ekonomike të njerëzve.

Pandemia e Covid-19 ka shkaktuar tashmë më shumë se 1,1 milion vdekje në të gjithë botën që nga dhjetori i vitit të kaluar, përfshirë 2395 në Portugali.

Në Portugali, 2 njerëz kanë vdekur nga 395 raste të konfirmuara të infeksionit, sipas buletinit të fundit nga Drejtoria e Përgjithshme e Shëndetësisë.

AYR // JLS

Artikujt e fundit