1-1-e1669908198824-png
Kosta-thekson-që-banimi-adekuat-është i nevojshëm-për-të-tërhequr-

Kosta thekson se nevojiten strehim adekuat për të tërhequr të rinjtë në fshat

Pasi mori pjesë në ceremoninë e nënshkrimit të një marrëveshjeje për të ndërtuar dhe rinovuar banesa të përballueshme në Komunitetin Ndërkomunal të Beiras dhe Serra da Estrela (CIMBSE), në Fundão, António Costa theksoi rëndësinë e politikave të strehimit të planifikuara në PRR për të arritur pjesën e brendshme.

“Pse na duhen banesa të reja në një territor që po humbet popullsinë dhe ku ka shtëpi të braktisura? “, pyeti António Costa, duke përforcuar “paradoksin” e paraqitur tashmë gjatë seancës nga kryetari i Bashkisë së Fundaos, Paulo Fernandes.

Duke iu përgjigjur pyetjes, kreu i qeverisë theksoi se për të mbajtur apo tërhequr të rinjtë në territoret e shpopulluara, është e nevojshme “të kemi strehim adekuat për këtë popullsi”, duke theksuar se politikat e strehimit nuk funksionojnë si copat lego, duhet të përshtatemi me nevojat e territoreve.

“Është fantastike të tërheqësh një kompani IT, të rrisësh numrin e inxhinierëve që banojnë në zonë, por nuk mjafton të kesh kabllo, por shtëpia të jetë shtëpia ku familjet duan të jenë. Dhe ato shtëpi nuk janë domosdoshmërisht ato që janë bosh,” vuri në dukje ai.

Për kryeministrin, investimet në infrastrukturë, sisteme shëndetësore apo lidhje janë të nevojshme, por pa ndërhyrje në banesa do të jetë “shumë e vështirë” të luftohet kundër shpopullimit të territoreve me densitet të ulët.

Gjatë fjalës së tij, António Costa theksoi gjithashtu se PRR është një plan me objektiva fiks dhe të mirëpërcaktuar.

“Nuk janë një tufë milionash që i vendosni brenda një helikopteri dhe ne shkojmë nëpër vend për ta shpërndarë, që milionat të bien aty ku i çon era”, tha ai. nënvizoni.

Gjatë seancës, kryetari i Bashkisë Fundão vuri në dukje se problemi në këtë rajon nuk është se ka shumë ose pak shtëpi, por "nëse stoku i banesave është adekuat apo i pamjaftueshëm duke pasur parasysh evoluimin e kërkesës", duke theksuar se ka një mungesa e tregut të banesave me qira në këto bashki, ku ky lloj tregu nuk ka qenë asnjëherë shumë dinamik.

Para Fundão, António Costa ishte në Idanha-a-Nova, në Herdade do Couto da Várzea, ku mori pjesë në prezantimin e disa projekteve kërkimore që synonin rritjen e produkteve endogjene.

Kryeministri e kaloi ditën në qarkun Castelo Branco, në kuadër të programit “Governo Closer”, i cili zhvillohet nga sot deri të enjten, me mbi 40 nisma ku do të jenë të pranishëm edhe anëtarë të ekzekutivit.

Të enjten në Castelo Branco do të mbahet Këshilli i Ministrave.

JGA // JPS

Artikujt e fundit