1-1-e1669908198824-png
Si të zgjidhni një monitor për fëmijë

Si të zgjidhni një monitor për fëmijë?

Për t'u përgatitur për ardhjen e vogëlushit tuaj, duhen bërë shumë marrëveshje. Mes tyre, ka disa që lidhen me sigurinë e tij. Blerja e monitorit për bebe është një nga këto dispozita. Por nuk duhet të blini një monitor për fëmijë për formularin. Duhet të merren parasysh disa kritere që pajisja të luajë në mënyrë të përsosur rolin e saj. Ky artikull shërben si udhërrëfyesi juaj kur bëhet fjalë për zgjedhjen e një monitori për fëmijë.

Çfarë është një monitor për fëmijë?

Monitori i foshnjës nuk është gjë tjetër veçse një pajisje, roli i së cilës është të monitorojë fëmijën nga distanca. Është një mjet sigurie për fëmijë. Ende i referuar si monitor për fëmijë, pajisja arrin të luajë rolin e saj përmes një shkëmbimi audio ose video. Disa prej tyre kanë detektorë lëvizjeje. Kështu, është e mundur që prindërit ose personi përgjegjës për mbikëqyrjen e foshnjave të kenë një sy në dhomën e foshnjave. Prandaj e qara e foshnjës nuk u shpëton më prindërve.

Arsyeja pse monitori i bebeve funksionon në këtë mënyrë është për shkak të mënyrës se si është projektuar. Në të vërtetë, në mënyrë praktike, funksionon falë grupit të marrësve. Kështu, prindërit marrin informacion nga foshnja falë marrësit që mbajnë tek ata. Këta marrës marrin sinjale nga transmetuesi i cili ndodhet pranë foshnjës.

Nëse po pyesni veten për kohën ideale për të vendosur pajisjen në dhomën e foshnjës, dijeni se tashmë mund ta bëni këtë edhe kur përgatiteni për ardhjen e tij. Mos hezitoni ta vendosni në listën e gjërave për të blerë para lindjes. Për më tepër, në rast se nuk e keni bërë para lindjes, dijeni se keni mundësinë ta instaloni në çdo kohë. Në realitet, nuk ka një kohë specifike për të filluar monitorimin e foshnjës.

Parametrat që duhen marrë parasysh kur zgjidhni një monitor për fëmijë

Kur zgjidhni një monitor për fëmijë, duhet të merren parasysh disa kritere. Më poshtë do t'ju prezantojmë. Nëse dëshironi të keni disa rekomandime, faqja bebetips.fr ofron një përzgjedhje të monitorëve më të mirë të bebeve 2022.

Gama e monitorit të bebeve

Gama ndryshon nga një monitor për fëmijë në tjetrin. Gama e ndryshme e monitorëve të foshnjave janë midis dhjetë metra dhe tre kilometra. Prandaj, duhet të merrni parasysh konfigurimin e shtëpisë tuaj përpara se të bëni zgjedhjen tuaj. Kur keni një shtëpi të madhe, duhet të zgjidhni automatikisht një monitor për fëmijë me rreze të gjatë.

Numri i kanaleve

Ky është kanali i transmetimit. Kjo është për të përcaktuar kanalin përmes të cilit transmetuesi transmeton informacionin te marrësi. Rekomandohet të zgjidhni një transmetues që ka disa kanale. Prandaj, ju siguroni komunikim të përhershëm me dhomën e foshnjës. Në të vërtetë, mund të ndodhë që një kanal transmetimi të mos funksionojë për shkak të ndërhyrjeve.

Monitori i foshnjës me shumë kanale ju lejon të përdorni një kanal tjetër për t'u lidhur me dhomën e fëmijës suaj. Me disa lloje monitorësh për foshnjat, as nuk keni nevojë të kërkoni. Bëhet automatikisht.

Jetëgjatësia e baterisë

Monitorët e bebeve funksionojnë ndërsa janë të lidhur me rrymën elektrike. Por kur e kufizoni veten në ato që funksionojnë ekskluzivisht në këtë mënyrë, supozohet se nuk do të jeni në gjendje të lëvizni me marrësin tuaj. Prandaj rekomandohet të zgjidhni një monitor për fëmijë që ka një bateri ose bateri të rikarikueshme.

Bateria e ringarkueshme si dhe bateritë mund të rikarikohen në rast të baterisë së ulët. Në këtë çështje ju takon të bëni zgjedhjen që ju përshtatet më shumë. Përfundimi është se pajisja ju jep jetëgjatësi të mirë të baterisë gjatë përdorimit. Do të ishte turp të përdorësh një pajisje pa autonomi të madhe.

Markë

Disa marka janë të specializuara në prodhimin e monitorëve për fëmijë. Ka disa që prodhojnë pajisje me cilësi të lartë që ofrojnë të gjitha rezistencat. Rekomandohet përdorimi i pajisjeve të markave të mira si Philips Vtech. Me këtë lloj pajisjeje, ju jeni të garantuar të përdorni pajisjen tuaj për një kohë shumë të gjatë. Ka edhe marka të tjera që prodhojnë pajisje me cilësi të mirë.

Les prix

Meqenëse ekzistojnë shumë monitorë për fëmijë, ka çmime të ndryshme. Këto çmime ndryshojnë sipas markës, cilësisë. Monitorët e bebeve i gjeni nga 30 euro. Të tjerat mund të kushtojnë deri në 440 euro. Është e vërtetë që monitorët më të lirë të foshnjave nuk janë domosdoshmërisht një garanci e cilësisë së dobët. Por kur kërkoni një pajisje shumë të lirë, mund të hasni në një pajisje me cilësi shumë të dobët. Prandaj rekomandohet të vini bast për vlerën për para kur zgjidhni pajisjen tuaj. Gjithashtu, duhet të bazoheni në buxhetin tuaj për të bërë zgjedhjen. Por mos harroni të bëni një krahasim çmimesh përpara se të bëni zgjedhjen tuaj.

Sistemi i fiksimit

Ka monitorë për bebe, kamera e vëzhgimit të të cilëve është e fiksuar në krevat. Të tjerët mund të fiksohen në mur. Por nëse dëshironi të vendosni një pajisje të thjeshtë, mund të zgjidhni atë që thjesht ulet në një pjesë të mobiljeve. Por faktori që do të përcaktojë me të vërtetë zgjedhjen tuaj është shtrirja e dhomës së foshnjës tuaj. Në çdo rast, monitori i bebeve duhet të mbulojë një perimetër të madh.

siguri

Monitori i bebeve duhet të jetë në përputhje me standardet aktuale evropiane. Këto standarde garantojnë sigurinë dhe cilësinë e shkëlqyer të pajisjes. Për sa i përket monitorëve video për fëmijë, standardet ju garantojnë një ekran me ngjyra me rezolucion të lartë si dhe cilësi të mirë zëri për të monitoruar fëmijën tuaj.

Cilat janë kategoritë e ndryshme të monitorëve për fëmijë?

Ekzistojnë disa kategori të monitorëve për fëmijë. Është e rëndësishme të njihni këto kategori të ndryshme në mënyrë që të bëni zgjedhjen më të mirë. Në të vërtetë, avantazhet dhe disavantazhet janë të lidhura me secilin monitor të foshnjës.

Monitori klasik i bebeve

Kjo është ajo që e ndeshim mjaft shpesh. Ka një marrës dhe një transmetues. Ai lëshon një tingull të vogël për t'ju paralajmëruar kur fëmija qan. Ka një sinjal drite që shoqëron edhe zërin. Është një pajisje që ka disa përparësi.

Eshte shume ekonomik. Thjeshtësia e tij e bën të lehtë për t'u përdorur. Avantazhi tjetër i njohur është se lëshon një frekuencë të ulët. Megjithatë, rekomandohet ta mbani atë në një distancë të caktuar nga fëmija juaj. Kjo pajisje duket retrograde në krahasim me monitorët e rinj të foshnjave. Por ato janë ende mjaft efektive. Për të monitoruar të porsalindurin tuaj.

Monitor shumëfunksional për bebe

Tendenca është gjithnjë e më shumë për të prodhuar monitorë për fëmijë që luajnë disa role në të njëjtën kohë. Kështu, disa nga këto pajisje kombinojnë funksionet e dritës së natës, radio-talkie, termometrit me funksionin e tyre origjinal. Ato shërbejnë edhe si ninullë. Me këtë lloj telefoni për fëmijë, fëmija do të jetë në gjendje të flejë lehtë. Gjithashtu, sensori i temperaturës bën të mundur zbulimin e një anomalie në lidhje me temperaturën e foshnjës gjatë gjumit.

Gjithashtu, temperatura në dhomë do t'ju raportohet vazhdimisht.

Nuk do të habiteni nga ndryshimet e papritura të temperaturës së ambientit. Në vend që të përdorni ninullat për të qetësuar fëmijën, mund të zgjidhni këtë pajisje.

Mund të jetë analog ose dixhital. Në çdo rast, rekomandohet ta mbani atë në një distancë prej rreth tre metrash nga fëmija. Është në dispozicion në format klasik ose dixhital. Me këtë pajisje, fëmija juaj fle në një dhomë të sigurt.

Video monitorues për fëmijë

Dëgjimi i videove për fëmijë mund të klasifikohet në kategorinë e monitorëve shumëfunksionalë për fëmijë. Por ndryshimi me këtë pajisje është se ofron një funksion video. Ata kanë një monitor me prekje dhe një aparat fotografik me shikim natën dhe një altoparlant. Me këtë specifikë, prindërit mund të shohin se çfarë po ndodh në dhomën e fëmijës ndërsa ai fle. Rezolucioni që ofron ekrani LCD bën të mundur që të kemi një imazh shumë të mirë të dhomës së fëmijës. Të gjitha informacionet do t'ju raportohen në monitorin e videos.

Përveç kësaj, këto pajisje kanë gjithashtu një veçori që lejon monitorin e foshnjës të ndizet kur fëmija bën lëvizje. Ky është funksioni Vox.

Disavantazhi i kësaj pajisjeje është se lëshon valë të forta magnetike. Prandaj, rekomandohet ta vendosni në një distancë të mirë nga foshnja. Rekomandohet një distancë prej tre metrash për shkak të emetimit të valëve.

Markat më të njohura për prodhimin e këtij lloji të monitorit për fëmijë janë Philips Avent, Bewell Connect, Babymoov, Beurer, Motorola Baby.

Monitori i tingullit dhe lëvizjes së foshnjës

Këtu, pajisja shoqërohet me një dyshek detektor lëvizjeje. Vetëm ai kombinon funksionet e ndryshme të një monitori shumëfunksional për fëmijë.

E instaluar nën dyshek, pajisja lëshon sinjalizime. E veçanta është se lejon monitorimin e palëvizshmërisë së foshnjës. Gjithashtu, ndihmon në parandalimin e sindromës së vdekjes së papritur të foshnjave. Me këtë mjet, nënat kanë paqe mendore kur fëmija fle.

Kështu, ai lëshon një sinjal kur foshnja qëndron e qëndrueshme për një periudhë të caktuar kohe dhe jo kur ky i fundit lëviz. Është një garanci sigurie. Sidoqoftë, zakonisht shitet me një çmim mjaft të lartë. Ka edhe valë që lëshohen nga ky monitor për bebe. Kjo është dëshmi se monitori i foshnjës nuk është vetëm për të dëgjuar të qan gjatë.

Markat e specializuara në prodhim janë: Tommee Tippee dhe Angelcare.

Artikujt e fundit