1-1-e1669908198824-png
coimbra-urban-transport-me-more-se-40-buses-immobilized-2

Transporti Urban i Coimbras me më shumë se 40% të autobusëve të imobilizuar

Këshilli i Coimbra-s bëri me dije se SMTUC sot ka 78 autobusë (43% e totalit) të imobilizuar, në një deklaratë për shtyp që bashkia e justifikon me nevojën për të sqaruar popullsinë për "zhveshjen" që transporti urban "ka synuar në të kaluarën". disa vjet.

Sipas shënimit dërguar agjencisë Lusa, “ka autobusë të imobilizuar për më shumë se 400 ditë apo edhe një rast mjeti i imobilizuar që prej 28 janarit 2021, pra 707 ditë më parë”, nënvizoi ekzekutivi i kryesuar nga Ansambli Nous Are Coimbra. koalicioni (PSD/CDS-PP/Nós, Cidadãos!/PPM/Aliança/RIR e Volt), i cili fitoi zgjedhjet komunale në vitin 2021, duke mposhtur socialistin Manuel Machado, i cili kandidon sërish në zgjedhje.

“Janë të imobilizuar 78 autobusë, 70 “standard” dhe 8 mikrobusë. Këto shifra pasqyrojnë plakjen ekstreme të flotës së SMTUC, me një mesatare prej rreth 16 vitesh, duke përfshirë një numër të konsiderueshëm autobusësh mbi 25 vjeç, disa prej tyre të përfshirë në procesin e skrapimit, një masë e marrë tashmë nga ekzekutivi aktual. “, nënvizoi Këshilli i Coimbra.

Në një shënim në të cilin është vënë në dispozicion të gazetarëve tabela ditore e udhëtimeve të zyrës së KMSHTK-së, e përditësuar deri më sot, bashkia vë në dukje se mesatarja e imobilizimit të autobusit është 117 ditë, me gjithsej gjashtë automjete të imobilizuara që para marrjes në posedim. të ekzekutivit të ri.

Ekzekutivi aktual i Këshillit Bashkiak të Coimbra dhe Bordi Drejtues i SMTUC-së kanë punuar gjatë këtij viti të parë të mandatit për zgjidhjen e problemeve të SMTUC-së, të trashëguara nga vitet e fundit”, nënvizoi bashkia, duke kujtuar edhe propozimin për internizimin. e Transportit Urbanos, e cila përfundoi duke u refuzuar në Kuvendin Komunal, ku koalicioni nuk ka shumicë.

Sipas Dhomës së Coimbra, është duke u zhvilluar një strategji e rinovimit të flotës, e cila "do të prezantohet në të ardhmen".

Megjithatë, bashkia vuri në dukje se efektet ekonomike të luftës në Ukrainë dhe rritja që rezultoi në shpenzimet e karburantit dhe energjisë rritën kostot operative të SMTUC me më shumë se dy milionë euro.

Komuna gjithashtu theksoi se është hapur një thirrje për tender për blerjen e 22 autobusëve të rinj elektrikë, me vlerë mbi nëntë milionë euro dhe me financim evropian, me mjetet që pritet të mbërrijnë në fund të vitit 2023.

Dhoma vazhdon “të presë dhe të përgatisë kërkesat për thirrje të reja për financim që mundësojnë këtë rinovim dhe si rrjedhojë përmirësimin e shërbimit të transportit publik”, përfundoi ai.

Autobusët e imobilizuar në SMTUC kanë qenë objekt diskutimi të rregullt gjatë mbledhjeve të ekzekutivit, me PS që akuzon bashkinë për mungesë menaxhimi dhe strategjie dhe koalicioni Juntos Somos Coimbra kritikon gjendjen në të cilën transporti urban u la nga socialisti i mëparshëm. ekzekutiv.

JGA // JEF

Artikujt e fundit