1-1-e1669908198824-png

kulturë

historia-magjepsëse-e-portugali-2

Historia magjepsëse e Portugalisë

Portugalia ka një histori magjepsëse, të pasur dhe mijëvjeçare. Është shteti më i vjetër evropian që ka ruajtur sovranitetin e tij dhe ka shumë

portugez-azulejos-2

Azulejos portugeze

Azulejot portugeze janë një formë e jashtëzakonshme arti që daton në shekujt XNUMX dhe XNUMX. Ky lloj arti është shumë i pranishëm në shtëpi dhe

plazhet-daveiro-2

Plazhet Aveiro

Peizazhe unike bregdetare në Evropë E vendosur në bregun Atlantik të Portugalisë, Aveiro është një qytet bregdetar i njohur për plazhet e tij të lë pa frymë.

vizitë-figueira-da-foz-2

Vizitoni Figueira da Foz

Një qytet i jashtëzakonshëm bregdetar portugez Figueira da Foz është një qytet bregdetar portugez i vendosur në bregdetin e Atlantikut. Është i njohur për plazhet e tij të

valët e mëdha-të-nazare-2

Valët e mëdha të Nazaré

Nazaré, në Portugali është i famshëm në botë për valët e tij të mëdha të cilat ndonjëherë arrijnë 30 metra të larta. Këto valë gjigante janë një fenomen i vërtetë