1-1-e1669908198824-png

Catarina Martins thotë se të dhënat e grantit të përjetshëm duhet të dihen

Në fund të një vizite në Feira de Espinho, që shënoi fillimin e ditëve parlamentare të BE-së, të cilat do të zhvillohen në Aveiro dhe Viseu, Catarina Martins u pyet për lajmin e publikuar të dielën nga Correio da Manhã, sipas të cilit Ministri i Sigurimeve Shoqërore dhe Caixa Geral de Aposentação (CGA) “fshehin vlerën reale të pensionit mujor të përjetshëm që u paguhet aktualisht 298 përfituesve”.

“Ne nuk e shohim se duhet të jetë kështu. Siç e dini, ishte shumë e rëndësishme që Bloco de Esquerda t'i jepte fund këtij regjimi privilegji, në fakt mendoj se BE ishte pala e parë që e vendosi çështjen në tavolinë. Ne kishim një qëndrim shumë të qëndrueshëm për këtë çështje”, u përgjigj ai.

Sipas blogerit, megjithëse regjimi nuk ekziston më, "ka njerëz që e marrin atë për shkak të një regjimi të vjetër", duke theksuar se partia konsideron se regjimi "nuk duhet të ekzistojë".

Nuk ka asgjë që transparenca nuk detyron ta publikojë, siç është e natyrshme”, nënvizoi ai.

Sipas gazetës, ministria nuk i ka vënë në dispozicion të dhënat, edhe pasi Komisioni për Qasje në Dokumente Administrative (CADA) ka vlerësuar se ky informacion “nuk ka akses të kufizuar”.

Catarina Martins u pyet edhe për grevën e mësuesve, duke thënë se “është e natyrshme që sindikatat e kanë të vështirë të kuptojnë se ku do të çojnë negociatat në të cilat Ministri i Arsimit thotë se dëshiron të negociojë dhe Ministri i Financave thotë se “nuk ka vend”. për negociata”.

“Po i kushton shtrenjtë vendit që të ketë shkolla pa mësues për momentin, jo për shkak të grevës, por sepse nuk ka njeri që dëshiron të jetë mësues në Portugali,” tha ai.

Lidhur me lajmet e DN-së sot që raportojnë zëra të opozitës së brendshme ndaj drejtimit të BE-së të cilët konsiderojnë se një rinovim është i domosdoshëm, kreu i bllokut ishte i përkohshëm: “Ne, në bllokun e majtë, kemi shumë shumës. zëra dhe jam i lumtur, jam në fillim të ditëve parlamentare dhe sigurisht që do të më dhembte të flisja edhe për konventën kombëtare të bllokut të majtë”.

Konventa e radhës Kombëtare e BE-së do të zhvillohet më 27 dhe 28 maj, njoftoi të shtunën koordinatorja e Blockist, Catarina Martins, pas mbledhjes së Byrosë Kombëtare të partisë e cila mori këtë vendim.

E pyetur në atë kohë nga gazetarët nëse do të ishte një kandidate e re për postin e drejtoreshës, Catarina Martins u përgjigj: “Ju jap konkluzionet e Këshillit Kombëtar të sotëm, të lidershipit që ekziston sot. Siç e kuptoni, nuk do të kishte kuptim që unë të flisja për nominimet sot. Do të kemi mundësi të tjera për ta bërë këtë”.

Konventa e XII Kombëtare e BE-së, mbledhja e fundit madhore e partisë, u zhvillua më 22 dhe 23 maj 2021 dhe u mbajt për herë të parë në rrethin e Portos, më saktë në Matosinhos.

Artikujt e fundit