1-1-e1669908198824-png
të-thotë-se-sekretari-shteti-ka-përfunduar-pikërisht-

BE thotë se Sekretari i Shtetit përfundoi 'pikërisht të kundërtën' nga Kosta

“Kryeministri e kaloi gjithë pasditen në parlament duke mbrojtur se Sekretari i Shtetit për Bujqësinë kishte kushtet politike dhe etike për të vazhduar. Pak minuta pas debatit, fare mirë, përfundoi pikërisht e kundërta”, tha Pedro Filipe Soares në një postim në rrjetin social Twitter.

Sekretarja e Shtetit për Bujqësinë, Carla Alves dha sot dorëheqjen e saj sepse beson se nuk i ka "kushtet politike dhe personale" për të marrë detyrën, një ditë pas marrjes së detyrës.

Kjo dorëheqje doli në dritë pas debatit për mocionin e mosbesimit të IL-së, e cila u refuzua sot në Kuvend, me çështja e Sekretarit të Shtetit një nga temat e diskutuara.

Pikërisht gjatë periudhës kur drejtuesja e BE-së, Catarina Martins, kërkoi sqarime, kryeministri António Costa u shpreh se Sekretari i Shtetit për Bujqësinë nuk ishte i akuzuar në procedimet ligjore dhe u thirr në parimet e ligjit. duke pyetur nëse do ta shkarkojë gruan sepse burri është i akuzuar në një çështje penale.

“O zotërinj, le ta shohim këtë: qytetërimit në botën e drejtësisë i janë dashur shumë shekuj të ndërtohet dhe nuk ka populizëm majtist që më bën të lëkundem bindjet e mia për parimet e shtetit ligjor”, ka deklaruar ai.

Më pas, kryeministri shtoi se qeveria e kishte pyetur tashmë Sekretarin e Shtetit nëse “llogaria e përbashkët përmbante apo jo shumat që gazeta pretendon se janë përfshirë në aktakuzën e prokurorisë”.

“Ajo që na thuhet është jo, është një llogari e përbashkët ku përfshihen vetëm të ardhurat nga puna”, tha ai.

Costa shtoi gjithashtu se ekzekutivi e pyeti sekretarin e shtetit nëse kishte "ndonjë dyshim në lidhje me deklaratat tatimore që ai bëri mbi të ardhurat e tij", me sekretarin e shtetit që vuri në dukje se ai tha "të gjitha të ardhurat tatimore" që ai dha.

“Ka një gjë për të cilën nuk kam asnjë dyshim: nëse ofendohet etika republikane, Sekretari i Shtetit do të shkarkohet, sikur të ofendoj ndonjëherë etikën republikane, do të jap dorëheqjen vetë”, siguroi ai.

Catarina Martins tha se duke lexuar gazetat, ajo mund të "mendonte se do të ishte e vështirë për një qeveri të PS-së të bënte aq shumë favore për të djathtën sa bën kjo qeveri".

“Me çdo dosje që mbyllet, me çdo takim që bëhet, hapet një dosje e re”, kritikoi Catarina Martins.

Koordinatori i Blockist pyeti nëse "nuk është të paktën absolutisht e pamatur mënyra se si qeveria ka trajtuar emërimet dhe përgjegjësitë e anëtarëve të saj".

JF (TA) // JPS

Artikujt e fundit