38873135_wm-8654700-5011107-jpg

“Ajo që administrata e TAP-it i ka bërë vendit është një fyerje dhe besoj se nga ana e qeverisë që përfaqëson shtetin në TAP, sepse është përfaqësuese e aksionerëve, meriton një dëmshpërblim të madh”, mbrojti kryeparlamentari. të BE-së.

Pedro Filipe Soares, duke folur për gazetarët në përfundim të ceremonisë së përkujtimit të 112-vjetorit të krijimit të Republikës, në Lisbonë, ka reaguar ndaj lajmit se TAP kishte porositur dhjetëra makina luksoze për drejtorët ekzekutivë dhe drejtuesit e lartë. , një sondazh nga CNN Portugal, se këto automjete do të zëvendësojnë flotën aktuale të linjës ajrore.

“Kur kishim miliarda euro para publike që u përdorën për të shpëtuar TAP-in nga të qenit strategjik për vendin dhe e konsiderojmë atë strategjik për vendin, nuk ka kuptim që paratë publike të përdoren me vendime të pakuptueshme si kjo”, mbrojti. deputeti.

Kreu parlamentar i BE-së theksoi se “është gjithashtu një fyerje për vendin që ideja e qeverisë për të pompuar miliarda euro në TAP vitin e kaluar, dy vjet më parë, dhe tani thotë se është në dispozicion për privatizim”.

Dhe ai mbrojti se "nuk është e kuptueshme sepse nëse ka qenë strategjike në të kaluarën, është strategjike në të tashmen dhe do të jetë në të ardhmen, duhet të ruhet interesi publik", duke pasur parasysh se "duket një shembull tjetër" që kjo bën. të mos ndodhë.

TAP argumenton se rinovimi i flotës së makinave të administratës dhe drejtuesve lejon kursime prej 630 mijë eurosh në vit, duke justifikuar se vendimi është bazuar në këtë logjikë duke respektuar kontratat.

“Komiteti Ekzekutiv dëshiron të nënvizojë se TAP ka një flotë makinash kompanish për administratën dhe drejtorët, nën një regjim operativ “marrje me qira”. Me opsionin që kemi bërë, kursejmë deri në 630 mijë euro në vit, nëse do të kishim mbajtur makinat që kemi sot”, tha kompania në një deklaratë të brendshme, në të cilën Lusa kishte akses.

TAP justifikon se në lojë janë 50 automjete, për të cilat është hapur shpallja e tenderit në treg, gjashtë subjekte janë ftuar për të marrë pjesë në tregun portugez.

“Propozimi i zgjedhur ka qenë ai me çmimin më të ulët, me të ardhura mujore prej 500 euro. Për referencë, propozimet e tjera të paraqitura në TAP me një çmim më konkurrues parashikoheshin për qira mujore prej 750 euro”, sqaron Komiteti Ekzekutiv i TAP-it, në njoftimin e sipërpërmendur.

FM (SV/AAT) // ACL