1-1-e1669908198824-png

Lajme portugeze, në frëngjisht

Çdo ditë, gjeni botimet tona më të fundit në lidhje me Portugalinë. Mos humbisni asgjë nga ekonomia, politika dhe kultura e saj. Për më tepër, ne mendojmë se seksioni ynë i "recetave", direkt nga Portugalia, duhet t'ju pëlqejë shumë.

Seksionet tona kryesore

01

kulturë

Në Portugali, kultura është e pasur me tradita dhe zakone që datojnë shekuj më parë. Ka kaq shumë për të zbuluar. Mos i humbisni festivalet e tyre!

02

Politique

Portugalia është një demokraci e drejtuar nga një sistem parlamentar që nga viti 1974. Aktualisht, jeta është shumë e mirë atje, me një nga nivelet më të ulëta të krimit në Evropë.

03

ECONOMIE

Ekonomia portugeze është rritur në mënyrë të qëndrueshme që nga fundi i recesionit në 2014. Në vitin 2017, PBB-ja u rrit me 2,8%, që është një nga normat më të larta në Evropë.

Nuk mund të mungojnë artikujt

Artikujt tanë të mbërthyer

Gastronomia në Portugali

Gastronomia në Portugali

Gastronomia portugeze mbart trashëgiminë kulturore të Portugalisë. Është një kuzhinë e larmishme dhe e shijshme, e karakterizuar nga pushtimi maure dhe romak, më pas i pasuruar ndjeshëm nga

Pse të mësoni portugalisht?

Pse të mësoni portugalisht?

Dëshironi të mësoni një gjuhë të re dhe portugalishtja ju bën të dëshironi? Ka shumë arsye që mund t'ju inkurajojnë të mësoni

për

MoveaVeiro, revista juaj e lajmeve portugeze

Ekipi ynë, duke qenë i përbërë nga francezë/portugeze, është siguria për të marrë gjithmonë një nivel cilësor dhe përkatës informacioni.

Artikuj

Artikujt tanë të fundit

galeri

Disa imazhe të Portugalisë që do t'ju bëjnë të udhëtoni